TUSAŞ'a terör saldırısı: İşte teröristlerin ilk görüntüsü! TUSAŞ'a terör saldırısı: İşte teröristlerin ilk görüntüsü!


Akaryakıt sektörü kaynaklarında edinilen bilgiye göre, 25 Ekim 2024'ten itibaren akaryakıt fiyatlarına zam yapılması söz konusu. İşte beklenilen zam detayı...
Akaryakıt sektörü kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, benzin ve motorin fiyatlarında artış gerçekleşecek. 25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren litre fiyatına 1 lira zam geleceği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde ise Benzine 1,87 TL, motorine ise 1,65 TL indirim gelmişti
Yeni benzin ve motorin fiyatları ne olacak?
Zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 43,86 TL'ye, Ankara'da 44,26 TL'ye, İzmir'de 44,72 TL'ye yükselecek.
Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul'da 42,91 TL'ye, Ankara'da 43,44 TL'ye, İzmir'de 43,95 TL'ye yükselecek.
Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.
Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, motorin litre fiyatı 41 lira 91 kuruştan, benzinin litre fiyatı 42 lira 86 kuruştan satılıyor.
Akaryakıt fiyatı hesaplama
Rafineri satış fiyatının oluşum şekli şu şekildedir; KDV hariç olarak, gümrüksüz rafineri fiyatının, ÖTV ve EPDK payı ile toplanmasıdır. “Gümrüksüz rafineri fiyatı + ÖTV + EPDK payı = Rafineri satış fiyatı”

Kaynak: HABER MERKEZİ