Çalıştayda Sürdürülebilir Yaşam Eğitimi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özdemir açılış konuşması gerçekleştirirken Sürdürülebilirlik Eğitimi Çalıştayı'nın Türkiye’de ilk olduğunu belirterek ev sahipliği yapan Bodrum Belediye Başkanlığı’na teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Oğuz Özdemir’in moderatörlüğünde sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirlik eğitimi konusu, davetli konuşmacıların katılımıyla panel oturumunda ele alındı. Çalıştay’ın öğle sonu oturumlarında, davetli konuşmacılar tarafından sürdürülebilirlik eğitiminin çeşitli yönleriyle ilgili bilimsel konuşmalar yapıldı.

Çalıştayın ikinci gününde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde lisans üstü öğrenim görmekte olan öğretmenler tarafından katılımcı öğretmenlere yönelik sürdürülebilirlik eğitimi konusunda etkinlikler gerçekleştirildi. Çalıştay, sürdürülebilir gelecek için katılımcıların dile getirdikleri anonsların dijital ortamda sergilenmesiyle sona erdi.

Sürdürülebilirlik günümüzde bütün insanlığın en taze ve yakıcı gündemi haline gelmiş durumdadır. Başta küresel iklim değişikliği olmak üzere insan etkisiyle doğal sistemlerin gittikçe bozulması yeryüzünde yaşamı ve buna bağlı olarak insan neslinin devamını büyük bir tehlikeye sokmaktadır.

Günümüzde bütün dünya yüz yüze kalınan bu sürdürülemez durumla baş edebilmek bir dönüşüm arayışındadır. 2030 yılına kadar ulaşılması öngörülen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, insanlığın sürdürülebilir bir gelecek kurmak üzere atmış olduğu adımdır. Bu çerçevede çağdaş dünyada bütün kurumlar ve topluluklar sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yaklaşma yönünde çaba sarf etmektedir.

Çalıştay’a Bodrum Belediye’sini temsilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nden Birim Müdürü F. Nilay Karamustafaoğlu ve Sürdürülebilirlik Büro Sorumlusu Elif Çamlı katıldı.  [ilgili-haber=26623]

Editör: TE Bilisim