Manisa’da vatandaşlar için çalışacaklarını her fırsatta dile getiren Manisalı siyasilerin sosyal medyadaki takipçi sayılarını sizler için araştırdık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda siyasilerin sosyal medya takipçi sayılarında elde ettiğimiz bilgiler şok etkisi yarattı. 
SEÇİMDEN SEÇİME NABIZ YOKLANINCA…
Vatandaşları çoğu zaman seçimden seçime ziyaret eden Manisalı siyasiler, vatandaşın tepkisiyle her fırsatta karşılaşıyor. Seçim dönemlerinde kimi zaman şehir merkezine inemeyen siyasiler, ilçe ilçe seçim turuna çıkıyor. Manisa merkezinde vatandaşın tepkisiyle karşılaşmaktansa ilçeleri ziyaret edelim düşüncesiyle hareket edilince, o isimler yine de tepki almaktan kaçamıyorlar. Geçtiğimiz aylarda yine Çobanisa’ya ziyaret gerçekleştiren bir belediye başkanı, vatandaşın tepkisiyle karşılaşınca ortalık birdenbire alev aldı. 4-5 sene de bir vatandaşın nabzını tutmak hatta oy alabilmek için ziyaret gerçekleştirilince siyasiler gördükleri tablo karşısında soğuk duş alıyor. Manisa’nın hangi köşesine giderseniz gidin ne yazık ki Manisalı çoğu belediye başkanının ve siyasi parti temsilcilerinin sınıfta kaldıkları görülüyor. 
Durum böyle olunca da Manisalı siyasiler, billboard ve otobüs camlarına poster astırarak reklamlarını yapmaya çalışıyorlar. Tüm bunların dışında günümüzde en etkin reklam aracı olarak kullanılan sosyal medyalar da siyasilerin dikkatinden kaçmıyor ve çoğu siyasi de bu platformları en etkin bir şekilde kullanıyor. Hatta sosyal medyaların yönetimi için de gerek uzmanlarla gerekse de çalışanlarla anlaşma yapılıyor. 
ENTERESAN RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI
Peki, gelelim şimdi Manisa’daki siyasilerin sosyal medya takipçi oranlarına. 
İlk olarak siyasilerin sosyal medyadaki takipçilerini ele aldığımızda, enteresan rakamlara ulaştık. Manisa’da sosyal medyada siyasetçilerin sıfır aldıkları dikkat çekti.
EN ÇOK BÜLENT ARINÇ TAKİP EDİLİYOR
Bu kapsamda, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç sosyal medya takipçi sayısıyla 1 numaraya yerleşti. Bülent Arınç’ın Twitter’da 3 milyon 100 bin takipçisi var. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"


CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Grup Başkanı Özgür Özel’e baktığımızda ise Manisa’da 3 milyon takipçi sayısıyla 2.sırada yer alıyor. 


3.sıra için belediye başkanı olması nedeniyle Cengiz Ergün akıllara geliyor. Fakat ne yazı ki Cengiz Ergün 3.sırada dahi yer almıyor. 3.sırada yer alan isimse AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğ’lu oldu.   Hem Instagram’da 553 bin hem de Twitter’da 270 bin 082 takipçisi var. 
Bu isimlerin dışındaki siyasilerin sosyal medyada sıfır denilecek kadar az takipçileri söz konusu. 
Manisa Nüfusu 1 milyon 468 bini aştı. Bu durumda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün doğal olarak ne kadar takipçisinin olması gerekir? Yüzde 10’da 150 bin takipçi yapıyor. Cengiz Ergün’ün Instagram da 29 bin Twitter’da ise 20 bin takipçisi var. Bu da demek ki sosyal medyalarda boşu boşuna fotoğraf paylaşılıyor. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un, Twitter’da 41 bin Instagram’da 23 bin, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’a bakıldığında ise Instagram’da 12 bin Twitter’da ise 8 bin takipçisi var. AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç’ın Twitter’da 25 bin Instagram’da da 5 bin takipçisi var.
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun Instagram da 8 bin 500 Instagram’da, Twitter’da ise 15 bin, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in de Instagram’da  5 bin 481 Twitter’da ise 15 bin 526 kişi takipçisi var. 
İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat’ın İnstagram’da 11 bin, Twitter’da ise 77 bin takipçisi var. 
SELMA ALİYE KAVAF DİBİ GORDÜ
Millet İttifakı ortaklarından olan DEVA Partisi’nden CHP listesine girerek Manisa’dan vekil seçilen Selma Aliye Kavaf da ise durum daha da vahim. Selma Aliye Kavaf’ın Twitter’da bin 239 Instagram’da ise 672 takipçisi var.


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Twitter’da 11 bin 600, Instagram’da ise 32 bin, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Twitter’da 13 bin, Instagram 13 bin 500, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Twitter’da bin 357, Instagram’da 14 bin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun  Twitter’da 16 bin, Instagram’da 33 bin,
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Instagram’da  17 bin, Twitter’da  3bin 200, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun da  Instagram’da 17 bin 700, Twitter’da  6 bin takipçisi var.
Yapılan bu araştırmanın sonucunda Manisalı siyasilerin sosyal medya konusunda sınıfta kaldıkları ortaya çıktı.    [ilgili-haber=33258]