Manisa Ticaret Borsası, Sultani Çekirdeksiz Üzümü'nde 2024-2025 Sezonu'nun açılışı ve geleneksel ilk çekirdeksiz kuru üzüm töreni programı gerçekleştirdi. Programda, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, son günlerde Manisa’da çıkan yangınlar ve su krizine dikkat çekti. 

“Politik amaçla bile su kullanılabiliyor”

Su konusunun dünyanın en önemli hususlarından biri olduğunu dile getiren 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç,

“Şanlıurfa tarafında 400 metreden su çıkmaya başladı. Ama çıkan su hem sıcak hem de tuzlu. Kullanılması da mümkün değil. Bazı yerlerde su 600 metreye kadar taştı. Aslında pratiğe dönüştürmemiz lazım bunu. Su gidiyor. Ben israfa karşı olarak YouTube'da çok videolarımı bulacaksınız. Mecliste otomatik sulama sistemini getirmiştim. Büyük bir tasarruf olmuştu. Su konusunda çok dikkatli olmalıyız. Bu konuda yapılacak her şeyi lütfen gönüllü olarak hepimiz takip edelim. Akıp giden sulardan ziyade bu suyun kullanımı çok önemli. Bu su meselesi o kadar önemli ki geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Irak Başbakanı'yla da bu konu görüşülüyor. Suriye'yle aramız iyi olduğu zamanlar için söylüyorum, uluslararası sözleşmeye de bağlandığı için Suriye'ye de su vermek mecburiyetindeyiz. Onlar bizden her zaman suyun arttırılmasını isterler. Biz de Dicle ve Fırat'tan gelen suların bir kısmını veriyoruz. Politik amaçla bile su kullanılabiliyor. Bugün de su savaşları var. Dolayısıyla çiftçi kardeşlerimizin de sulama konusundaki sıkıntılarını bildiğim için söylüyorum. Bugünlerde en çok televizyonlarda ‘domatesler sokağa döküldü, karpuzlar bedava dağıtıldı’ haberlerini görüyoruz. Türkiye'nin şikayetlerinden bahsediliyor. Ama dünyada, Türkiye’de çiftçinin ve köylerin sosyolojisi değişti. Bunun farkında değiliz” şeklinde konuştu. 

Bülent Arınç’tan Önemli Açıklama ‘Dicle Ve Fırat’tan Suriye’ye Su Aktarılmış’ (1)

“Zarar görenlerinin zararlarını karşılamak devletimiz borcudur”

Manisa’da ilk defa bu büyüklükte bir yangının yaşandığını ifade eden Bülent Arınç, son olarak şunları söyledi:

“Bir yangın geçirdik. Her yıl geçiriyoruz. Ama Manisa'da ilk defa bu kadar büyüklükte yangın gerçekleşti. Çok üzgünüz. Sağ olsun Sayın Vali’miz başta olmak üzere bu konuda çalışan herkese teşekkür borcumuz var. İnşallah yenilerine başlamak suretiyle evleri zarar görenlerin zararlarını karşılamak devletimizin de bir borcudur. Tedbirlerimizi almalıyız. Bu sene herhalde uçak, helikopter bakımından çok daha fazla donanımlıydık. Ama yangın çok farklı yerlerde çıktı. Her yere bir anda ulaşmak belki mümkün olmamıştı, olabilir. Yunanistan'a yardım olarak gönderdiğimiz bir takım uçak, helikopterleri bizde yangınlar başlayınca intikallerini sağlanmıştır. Yangın büyük bir felakettir. Önüne geleni yutar, yok eder. Allah muhafaza buyursun.”  
 

Narin'in ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı Narin'in ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı

Bülent Arınç’tan Önemli Açıklama ‘Dicle Ve Fırat’tan Suriye’ye Su Aktarılmış’ (2) 

Muhabir: ALİ GÖZEN