Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos Çarşamba günü Boyalı mevkiinde çıkan yangında 2 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından vatandaşların tahliye edildiği Karayakup Mahallesi’nde birçok ev yanarak, zarar gördü. Büyükşehir itfaiye ekipleriyle Orman Genel Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale etmeye devam ediyor.

Büyükşehir Ekipleri Gördes'teki Yangınla Mücadele Ediyor (4)


Boyalı mahallesi yakınlarındaki yangına müdahale devam ederken, dün akşam saatlerinde Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerinde de yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucu Kaşıkçı’daki yangın kontrolaltına alınarak söndürüldü. 

Eşini silahla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Eşini silahla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Büyükşehir Ekipleri Gördes'teki Yangınla Mücadele Ediyor (5)


2 mahalle boşaltıldı

Rüzgarın etkisiyle çevre mahallelere sıçradı. Karayakup ve Yeniköy mahallelerinde yaşayanlar ile besi hayvanları tedbir maçlı tahliye edildi. Boşaltılan bölgelerde bir çok ev yangından hasar gördü. Yangın maddi hasara yol açtı. Gece görüşlü helikopterler ile devam eden yangın söndürme çalışmalarının 3’üncü gününe girildi. 

Büyükşehir Ekipleri Gördes'teki Yangınla Mücadele Ediyor (2)


Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra MASKİ ve Kent Estetiği Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bölgede Büyükşehir İtfaiye ekipleri tarafından 13 itfaiye aracı, MASKİ ve Kent Estetiği Daire Başkanlığına ait 9 tanker yangın bölgesinde çalışmalara destek veriyor. MASKİ ve Estetiği Kent Daire Daire Başkanlığında çalışan 88 personel yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM