18 Eylül Çarşamba Altın Fiyatları 18 Eylül Çarşamba Altın Fiyatları

Çinli araba markası BYD’den sonra Cherry’de gözünü Manisa’ya dikti. Sanayi’nin gözdesi Manisa’ya Çinli firmalar tek tek fabrika açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde resmi anlaşmaları tamamlayan BYD Manisa’ya 1 milyar dolarlık bir yatırım yaparak fabrika açmaya hazırlanıyor.

Çin önde gelen otomotiv üreticisi Chery yeni trend oluşturuyor

Çinli firmaların gündeminden düşmeyen Manisa’ya kulis bilgilerine göre CHERY isimli otomotiv firması da fabrika açmaya hazırlanıyor. Çin’in önde gelen otomotiv üreticisi Chery Türkiye pazarında yeni bir trend oluşturmak için çalışmalara başladı.  Chery, 1997 yılında kurulan Çin merkezli otomotiv üreticisidir. Çin’deki en büyük 9’uncu otomotiv firması olarak gösterilen Chery, BYD’den sonra Türkiye’ye yatırım yapmaya hazırlanıyor. BYD gibi yüklü miktarda yatırım yapması planlanan Chery’nin açacağı fabrika için Samsun ve Manisa alternatiflerini incelediği öğrenildi. 

Manisa’da kira durumları ne olacak?

Manisa’ya yatırım yapması planlanan 2 Çinli otomotiv üreticisinin, fabrikalarının açılmasından sonra ise, Manisa’daki kira durumlarının ne olacağı akıllarda soru işareti bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ