CHP'de Özgür Özel'in genel başkan seçilmesiyle birlikte Manisa’da hareketlilik başladı. Özel’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Selin Sayek Böke’yi aday göstereceği kulislerde konuşulurken, genel başkanın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise şimdiden Cengiz Ergün’ün tahtını sallamaya başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özel'in kurultay sürecinin en başından beri yanlarında duran ve kendilerine açıktan destek veren Selin Sayek Böke'yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstereceği konuşuluyor. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı tarihi bir sonuca sahne oldu.Özür Özel, ikinci tura kalan seçimlerin sonunda Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Manisa’da Semih Balaban’a karşı girdiği her seçimi kaybeden hatta Güzelyurt’taki delege seçimini de kaybeden Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı seçiminde ise bir tarih yazdı. “Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır. Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır. Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır. Senden umut kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır” şiiriyle hareket eden Özgür Özel, saatler 02.30’u gösterdiğinde Kılıçdaroğlu’na karşı aldığı  812 oyla genel başkan seçildi. Böylelikle, Özel, CHP tarihine büyük biz zaferle geçmiş oldu.

O BELEDİYE BAŞKANLARININ DURUMU MERAK KONUSU OLDU

Özel'in genel başkan koltuğuna oturmasının ardından gözler, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'na açıktan destek veren büyükşehir belediye başkanlarına çevrildi. İBB Başkanı İmamoğlu dışında 10 büyükşehir belediye başkanı Kılıçdaroğlu'na destek verirken, bu isimlerin yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu oldu.

İZMİR İÇİN O İSİM GÜNDEMDE!

Kulislerde hareketlilik giderek artarken, İzmir için ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü. Özel ile birlikte hareket eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İzmir Büyükşehir için aday olarak, seçim sonrası başlayan değişim sürecinin başından beri birlikte hareket ettikleri İzmir eski milletvekili Selin Saye Böke'yi düşündüğü iddia ediliyor.

ÖZEL’E MEMLEKETİNDEN DESTEK YAĞDI

Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi, memleketi Manisa’da büyük bir sevinçle karşılandı. Başta ilçe belediye başkanları olmak üzere çok sayıda Özgür Özel destekçisi kendisine tebrik mesajları yağdırdı.

Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı Camcı partisinden istifa etti Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı Camcı partisinden istifa etti

MANİSA’YI HEYECAN SARDI

CHP’nin yeni genel başkanı olması sıfatıyla hem parti içerisinde hem de Manisa kamuoyunda da büyük bir coşku yaşandı. Manisalı genel başkan CHP’ye çok yakıştı yorumları yapıldı.

CHP ESKİ GÜCÜNE ÖZEL’LE KAVUŞTU

Öte yandan, Manisa’da 4 ilçe belediyesi olan CHP’de Özgür Özel’in genel başkan olması nedeniyle CHP’nin bütün ilçeler de büyük bir ivme kazanacağı, hatta Büyükşehir Belediyesi’ni de almak gibi hedef koyduğu kulislerde konuşuluyor.  Özel’in Manisa’ya göstereceği aday şimdiden merak konusu olurken siyasi kulisler de hareketlendi. Daha önce Manisa’da belediye seçimi kazanan CHP, yeniden eski gücüne Özel’in genel başkanlığıyla kavuştu.

ŞİMDİ AK PARTİ VE MHP DÜŞÜNSÜN

Girdiği her seçimi kaybeden ancak genel başkanlık seçiminde tarih yazan Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediyesinde endişeyle karşılandı. Özellikle yerel seçimlerde Özel’in Büyükşehir Belediyesiyle birlikte AK Parti’nin zaferle çıktığı ilçe belediyelerinde de büyük bir başarı sağlaması bekleniyor. Değişimi her anlamda yaşayan CHP’nin Manisa ve ilçelerini de sallaması kaçınılmaz gözüküyor.

ANKARA’DAN SES ÇIKMIYOR

AK Parti ve MHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Manisa’da kimi aday göstereceği konusu da henüz betlik kazanmadı. Her fırsatta Ankara’da nabız yoklayan Cengiz Ergün’le yola devam edilecek mi yoksa bu dönem AK Parti tabanının sesine kulak verilip AK Partili bir ismi mi Büyükşehir’e aday gösterecek bu soruların cevaplarının önümüzde günlerde netlik kazanması bekleniyor. 

BÜLENT ARINÇ DETAYI

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz hafta içerisinde tarım ve hayvancılık fuarında sadece kendi yatırımlarını uzunca süre anlatarak AK Parti’nin kazanımlarını görmezden gelen Cengiz Ergün’e Bülent Kar’ın yaptığı yatırımları tek tek sıralamıştı. Kırdığı bu potların ardından AK Parti’nin Cengiz Ergün’ü yeniden aday olarak görmek istemediği yine gündemde.

Kaynak: LEYLA DOĞAN