Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Cengiz Ergün başkanlığında Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, açılış ve yoklama ile başladı. Ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. Bu sırada CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fehmi Gülen söz istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti

CHP’li Gülen, Cengiz Ergün’ün mecliste kendilerini ilişkin kullandığı sözlere tepki gösterdi.

Gülen, yaklaşık 5 yıldır görev yaptıklarını belirterek,

“Biz burada yüzlerce maddeye onay verdik. Ve bu kararların birçoğu da oy birliği ile geçti. Ebetteki hatalı gördüğümüz ve yeteri kadar benimsemediğimiz bazı maddelere de hayır veya çekimser oy verdik. Bu böyle oldu bundan sonra da olmaya devam edecek. Eğer bu olmazsa burasının bir meclis olduğu nasıl belli olacak? Fakat sizin bu güne kadar evet oyu vermediğimiz oylamalarda bize yönelttiğiniz, ‘Adamsanız Hayır deyin. Siz insan değilsiniz, bunlar var ya bunlar’ gibi hakaretlerinize geçen ay ki mecliste bir de ‘Aldınız mı cevabı’ ile Bülent arkadaşımıza söylediğiniz ‘Bir sen kaldın zaten’  eklendi. Öncelikle bu sözlerinizi kabul etmeyerek davranışlarınızı kınıyoruz. Ve tutanakta sen eksik kaldın cümlesinin yer almadığını görüyoruz. Videoların tekrar izlenerek tekrar konuşmaların tutanağa geçmesini talep ediyoruz” diyerek sert çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ