İleti Yönetim Sistemi Web nedir?

 

Gaziler Günü Aliağa’da törenle kutlandı Gaziler Günü Aliağa’da törenle kutlandı

https://vatandas.iys.org.tr üzerinden ticari elektronik iletilere ilişkin izin ve şikâyet süreçlerinin yönetilmesine imkân tanıyan web platformudur. Detaylı bilgi için Vatandaş Hizmetleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İYS sitesi güvenilir mi?

İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

Mesaj Yönetimi Nedir?

İleti Yönetim Sistemi'nin kısaltılmış hali olan (İYS), hizmet sağlayıcıların; SMS, e-posta ve arama aracılığıyla elektronik mesaj göndermek için alıcılardan aldıkları izinleri saklayıp yönetmesine izin veren ulusal veri tabanı sistemidir.

https://vatandas.iys.org.tr adresine girildikten sonra karşınıza çıkan bireysel izinleriniz sayfasından mesaj ve arama izinlerine red onayı verebilirsiniz.

Onayı verebilmeniz için açılan sayfayı aşağıdaki gibi göreceksiniz.

Onay butonunu kapattıktan sonra artık arama ya da mesaj almayacaksınız.

Eğer şehrinizdeki esnaf ya da tacirlerden gelen sms'leri kapatmak isterseniz sağ üstte bulunan esnaf / tacir isimleri butonundan kapatma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.