Türkiye'nin otomotiv sektörü, Çinli markaların yatırımlarıyla hareketleniyor. Geçtiğimiz günlerde hükümetin Çinli araçlara yönelik gümrük vergisi kararının ardından, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin Manisa'da 1 milyar dolarlık fabrika yatırımı yapacağı açıklanmıştı. Şimdi de Çinli otomotiv markası Chery, Türkiye'deki yatırım planlarını duyurdu.

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı

Chery, yılın ilk 6 ayında Türkiye'de en çok otomobil satan Çinli marka olmayı başarmıştı. Şirketin Türkiye'deki geleceği hakkında önemli bir gelişme ise sosyal medyada paylaşılan bilgilerle gündeme geldi. Otomotiv uzmanı Halit Bolkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Chery'nin Türkiye'de fabrika kurma hazırlığında olduğunu duyurdu. Bolkan, Chery'nin fabrika arazisi için Samsun'da karar kıldığını ve resmi açıklamanın yakında yapılacağını belirtti. 

Chery Manisa’ya Mı Geliyor Son Dakika Gelişmesi! (1)

Chery Samsun’a mı Manisa’ya mı geliyor? 

Bu açıklama, Chery'nin Manisa'da fabrika kurma ihtimalini sorgulatan bir gelişme oldu. Şu an için Chery'nin Samsun'da mı yoksa Manisa'da mı yatırım yapacağı netlik kazanmadı. Ancak, otomotiv sektöründeki bu hareketlilik, Türkiye'nin yatırım ortamının cazibesini artırdığını ve Çinli markaların Türkiye pazarına olan ilgisinin sürdüğünü gösteriyor. Bazı kulis bilgilerine göre ise Manisa’da fabrika kuracağı belirtiliyor. İlerleyen günlerde kulis bilgilerinin netlik kazanacağı konuşuluyor. 
Chery Manisa’ya Mı Geliyor Son Dakika Gelişmesi! (2)

Muhabir: ALİ GÖZEN