CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı. Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı. Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.
“YOL ARKADAŞIMI KUTLUYORUM”


CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu,

“Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılının İlk Kurultayı'nda Değişimin Yüzyılı Başladı. 38. Olağan Kurultayımızda Genel Başkanımız seçilen yol arkadaşım Sayın Özgür Özel’i kutluyorum” dedi.

Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası açtı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası açtı


“ÖZGÜR ÖZEL'İ KUTLUYORUM”
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen de,

“Yüzyılın değişimi diyerek yola çıkan ve 38. Olağan Kurultayımızda delegelerimizin oylarıyla Genel Başkanımız seçilen yol arkadaşım Sayın Özgür Özel'i kutluyor ve başarılar diliyorum. Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” mesajını paylaştı. 


“İNANDIK VE BAŞARDIK”
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise,

“Halkımıza kulak verdik, inandık ve başardık! Cumhuriyetin Yeni Yüzyılına Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel ile giriyoruz! Türkiye siyasetinde yepyeni bir dönem başlıyor. 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partimiz, Manisa’mızın gururu Özgür Özel ile yeniden ayağa kalkıyor” ifadelerine yer verdi. 


“DEĞİŞİMİN YÜZYILI ARTIK BAŞLIYOR”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,

“Cumhuriyetin yeni yüzyılına umutları tazelenmiş, yeni ve özgür bir anlayışla başlıyoruz. Değişimin yüzyılı artık başlıyor. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Hayırlı olsun sayın Genel Başkanım Özgür Özel” notuyla mutluluğunu ifade etti.


“YENİ VE ÖZGÜR BİR ANLAYIŞLA BAŞLIYORUZ”
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin de,

“Değişim başladı. Manisa’mızın artık bir Genel Başkanı var. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına yeni ve özgür bir anlayışla başlıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, CHP ve Ülkemiz adına güzel bir gelecek, güçlü yarınlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Derya Öztürk