CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleştirilen Yırca Zeytin Festivali’ne katıldı. ırca Zeytin Festivali'nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 yıl önce zeytin ağaçlarının yok olmaması için holdinglere karşı verdikleri mücadeleyi anlattı. Özel, konuşmasında gündemdeki Savunma Sanayii Fonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni vergi düzenlemesine sert eleştiri

CHP lideri Özgür Özel, iktidarın TBMM Başkanlığı’na sunduğu  kanun teklifi ile getirilmek istenen yeni vergi düzenlemelerine sert eleştiriler yaparak karşı çıktı.

Özel, “Geçen hafta ‘İsrail saldıracak’ diye bir laf ortaya attılar. Bizden, ev alandan, araba alandan, vergi verenden, sigortalı çalıştırandan, her türlü beyannameden, hepimizden 70 milyar vergi toplamak için böyle bir söyleme girişmişler” dedi.

Özgür Özel, hükümetin sunduğu yeni kanun teklifiyle vatandaşların daha fazla vergi ödemek zorunda kalacaklarını dile getirdi. Özel, “Savunma Sanayi Destekleme Fonu için hepimizden para kesecekler. Bu fon için, her birimiz, 308 lira ile 604 lira arasında bir harcama yapacağız. Şimdi bizden 70 milyar vergi toplayacaklar. Geçen hafta ‘İsrail saldıracakʼ diye bir söylem ortaya attılar. Bunun arkasında yatan gerçek, bizden daha fazla para toplayabilmek.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Özel, “Savunma sanayinde para yok mu? Varmış ama bitmiş. Daha yeni 3 milyar lira para varmış burada ama onu 2017ʼnin Şubat ayında Varlık Fonuna bedelsiz devretmişler.” dedi. “Bu ülkede emeklilerin geçim sorunu var. 12 bin 500 liraya geçinmeye çalışıyorlar. Bu miktar sefalet ücretidir. Asgari ücrete zam yapılmadı.” dedi.

"Maalesef, büyük bir katliamla karşı karşıyayız"

Yaşanan hayvan katliamlarına da tepki gösteren Özel, “Dün Gebze’de 50 hayvan, 50 can zehirlenerek öldürüldü. Niye, bu yasa onların kulağına gizlice, bunu söylüyor diye. İlk niyet oydu. Al, 60 gün sonra öldür. Buna siz, biz, vicdanlı insanlar karşı çıkıyor diye öldürüp kapattılar üstünü. Ama bizim CHP’li belediye başkanlarının bilincinde olmayan belediye başkanı, gerekli tedbirleri almadığı için maalesef, büyük bir katliamla karşı karşıyayız. Bunun peşini asla ve asla bırakmayacağız” dedi.

Chp Lideri Özel Yırca Zeytin Festivali’nde Konuştu! Kanun Teklifi Ile Getirilmek Istenen Vergileri Eleştirdi (3)

Yunusemre ile MCBÜ arasında eğitim protokolü Yunusemre ile MCBÜ arasında eğitim protokolü

Muhabir: ALİ GÖZEN