Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24 Eylül'de 38. Olağan il kongresini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  Bu kapsamda il başkanlığı için önceki dönem CHP Manisa İl Başkanı olan ve sonrasında genel seçimlerde görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Semih Balaban parti binasi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını duyurmuştu.

Semih Balaban'ın ardından Ferdi Zeyrek de bugün parti binasi önünde saat 18.30'da düzenleyeceği basın toplantısıyla CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayacak. 

                                 Ferdi Zeyrek

24 Eylül Pazar günü yapılacak olan kongre öncesi gündeme bomba gibi düşecek bir gelişme yaşandı.

Adaylardan Semih Balaban ve adaylığını ilan edecek olan Ferdi Zeyrek, açıklamalarına sayılı günler kala sosyal medya hesapları üzerinden tanıtım gorsellerini yayınladılar.

Başkan Nurlu; ‘Eski başkan telefon aldı faturayı belediyeye kesti’ Başkan Nurlu; ‘Eski başkan telefon aldı faturayı belediyeye kesti’

Ancak, CHP'nin mevcut İl Başkanı Ali Kuyumcu'nun adaylardan Ferdi Zeyrek'e ait aday tanıtım görselini sosyal medyalardaki gruplarda şikayet etmesi ve bunun da ortaya çıkması partiyi karıştırdı. 

Olayın patlak vermesinin ardından bazı partililer CHP İl Başkanı Ali Kuyumcu'ya  tepki gösterdi. Bu isimlerden biri de CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Emrah Azboy oldu. Azboy, tepkisini sosyal medya üzerinden göstererek,"Nerde parti içi demokrasi? Nerede adil yarışma? Nerede Hak, Hukuk, Adalet?" dedi. 

Kılıçdaroğlu'yla da görüşmüştü

İki aday arasında adil davranmadığı ileri sürülen CHP'li Kuyumcu'nun Semih Balaban ile yakınlığı herkesçe bilinirken CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa aday olmak için düzenlediği basın toplantısı sırasında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ortaya çıkmış ve bu görüşme büyük yankı uyandırmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ve birlikte çekilmiş fotoğraf karesini sosyal medya hesabından paylaşan Ali Kuyumcu,
"Genel başkanımız, Sn. Kemal kılıçdaroglu ile Manisa'yı konuştuk. Her konuda düşüncelerini aktardı, yeni gelişmeleri anlattı" ifadelerini not düşmüştü.

 

Bu gelismelerin ardından iplerin iyice girildiği CHP'de Ferdi Zeyrek'in adaylık açıklamasına CHP İl Başkanı Ali Kuyumcu'nun katılıp katılmayacagi ise merak konusu oldu.   [ilgili-haber=31943]