Manisa’da 24 Eylül’de gerçekleştirilen CHP Manisa İl Kongresi’nde Ferdi Zeyrek, rakibi Semih Balaban’a karşı büyük bir zafer kazandı. Manisa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Ferdi Zeyrek’in listesi 342 oy alırken Balaban'ın listesi ise 256 oyda kaldı. Seçim sonrasında sıcağı sıcağına çalışmalara başlayan Ferdi Zeyrek, Manisa Meydan Gazetesi Mikrofonlarına yerel seçim çalışmaları kapsamında değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonrasında gazetemiz mikrofonlarına konuşan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, parti olarak çıkış noktalarının değişim olduğunu söyledi.

Türkiye’nin değişmesi gerektiğini ifade eden Zeyrek, bu değişimin de CHP’nin değişmesiyle mümkün olduğunu anlattı.

Zeyrek, özellikle zihniyetteki değişime dikkat çekerek, il başkanlığı olmalarındaki çıkış noktasının değişim olduğunu vurguladı. Bu değişimi de yaptıkları projelerle ortaya koyacaklarını kaydeden Zeyrek, bunun da karşılığını halktan alacaklarını belirtti.

Parti olarak her zaman iktidarı hedeflediklerini aktaran Zeyrek, 17 ilçeyi yerel seçimlerde almak için güçlü adaylarla yola çıkacaklarını anlattı.

Öte yandan, bu süreçte ittifak olması ya da olmaması durumunda adaylarda ve adayların çalışma tempolarında bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

Zeyrek, 17 ilçede güçlü adaylarının olacağını, bu adayların hepsinin de kendilerini iktidara taşıyabilecek adaylar olacağını ifade etti. Zeyrek, halka temas ettiklerinde ve projelerini kendilerine aktardıklarında vatandaşların CHP’yi iktidara taşıyacakları vurguladı.

“EN BÜYÜK AMACIMIZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ALMAK”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Zeyrek, “En büyük amacımız Büyükşehir Belediyesi’ni almak. Büyükşehir’i kazanmak için elimizden geleni yapacağız. 17 ilçemizdeki başarımız bizim zaten Büyükşehir’i almamızı da sağlayacak. Bunu hedefliyoruz. Geçtiğimiz 14-28 Mayıs sürecinde aldığımız oy oranlarına bakıldığı zaman  bunun bir hayal olmadığı hatta bu konuda çok emin adımlarla iktidara yürüdüğümüzü halkımız bize gösterdi. Daha güçlü adaylarla, projelerle ve açtığımız bu umut ışığında da Büyükşehir’i almak için gayret göstereceğiz” dedi.

“MANİSA’DA EN ÖNEMLİ EKSİĞİMİZ ULAŞIM”

Büyükşehir Belediyesi’ni aldıklarında yapacakları projelerden de bahseden Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Manisa’da en önemli eksiğimiz ulaşım.  Manisa bir tarım, öğrenci ve endüstri şehri. Bunların hepsi birbirinin içine girmiş şekilde. En önemlisi Manisa’da okuyan öğrencilerimizi kentin içine katabilmemiz, onların ihtiyaçlarını karşılayabilmemiz gerekiyor. Gençler umudumuz olacak, onların kültürlerini de Manisa’nın kültürleriyle birlikte yoğurmayı hedefliyoruz. Onun için öncelikli hedefimiz ulaşımı sağlamak olacak. Yarı zemin üstünde yarı zemin altında giden bir metro hattıyla üniversiteyi daha sonrasında Organize Sanayi Bölgesini şehir içine taşıyıp onlarla bütünleşmeyi ve bu ulaşımı çözmek en büyük hedefimiz olacak”

“BÜYÜKŞEHİR’İN İMARI RANTSAL DÖNÜŞÜM”

Sosyal belediyecilik anlayışını vatandaş merkezli ortaya koyacaklarını ifade eden Ferdi Zeyrek, sözlerin şöyle tamamladı: “Bunu projelerimizle ortaya koyacağız. Şimdi bir imar uygulaması var. Büyükşehir’in yaptığı bu imar uygulaması, merkezimizde tamamen rantsal dönüşüm haline gelmiş durumda. Ama biz hiçbir şeyi gizli kapılar ardında yapmayacağız. Her şeyi açık bir şekilde ve paydaşlarımızla ortaya koyacağız. Bu  anlayışımızı zaten halkımız gördüğünde bizi iktidara kendileri taşıyacaktır, buna inanıyoruz. CHP umudun ve kurtuluşun partisidir.  Bu değişim rüzgarını herkes en derinden hissedecek ve halkımızın da kabulüyle birlikte iktidara el ele taşıyacağız, en büyük hayalimiz ve isteğimiz budur.” 

 

Temizlik personeli eksikliği velilere yük oldu! Milletvekili Bakırlıoğlu’ndan  sert eleştiri Temizlik personeli eksikliği velilere yük oldu! Milletvekili Bakırlıoğlu’ndan  sert eleştiri