AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı

Zeytinyağı fiyatlarını dengelemek için ihracat yasağına sarıldığını  ama yasağa rağmen raflardaki yağ fiyatlarında düşüş olmadığını vurgulayan Bakırlıoğlu,

“İktidar kendi yarattığı enflasyonist ortamdaki zeytinyağı fiyatlarını dengelemek için ihracat yasağına sarıldı ama yasağa rağmen raflardaki yağ fiyatlarında düşüş olmadı. Ama üreticilerimiz dış pazardaki müşterilerinden oldu. Yanlış uygulanan politikalar yüzünden hem üretici hem de yurttaş mağdur edildi” dedi.

"Üreticilerimizi elinde stokla sezona girmeye mecbur bırakmayın"

Geçen dönemde yapılan kısıtlamalardan sonra ihracatta  yüzde 70 bir azalma yaşandığından bahseden Bakırlıoğlu şöyle konuştu :

“İktidar yarattığı ekonomik krizin çözümünü, üreticilerimizin ihracatına kota koyarak arıyor. Attıkları her yanlış adım üreticimizin sırtına yeni bir yük olarakdönüyor. Domateste alınan ihracat kotası kararı nedeniyle, üreticiler ürünlerini toplamayıp tarlalarını sürüyor. Üreticilerimiz bu pazarı şu anda Hindistan’a kaptırdı.

İktidar iç piyasadaki fiyatları baskılamak adına aldığı bu ihracat yasağı kararını sürdürmeye devam ederse aynı senaryo önümüzdeki ay zeytinyağında da yaşanacak. Geçen dönemde yapılan kısıtlamalardan sonra ihracatımızda yüzde 70 bir azalma yaşandı. Üreticilerimiz dış pazardaki müşterilerini kaybetmeye başladı.

9-10 euroya satılacak zeytinyağı, stokta kaldı. İktidarı uyarıyoruz, domatesteki uyarılarımızı dikkate almadınız. Üreticilerimiz domatesini tarlada bıraktı. Şimdi zeytinyağında aynı sürece doğru sürükleniyoruz.

Bu sene zeytin sezonunun verimli geçeceği öngörülüyor.Yasağı hemen kaldırın ve üreticilerimizi elinde stokla sezona girmeye mecbur bırakmayın. Yoksa bu girdi ve toplama maliyetleriyle zeytin de dalında kalacak.” İfadelerini kullandı.
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU