AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı

Son günlerde gündeme oturan ve toplumun her kesiminden sert tepki gören ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmelerinin ikinci turu Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonunda başladı. Görüşmelere CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen de katıldı. 

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li Başevirgen, hayvanlara esaret ve katliam dayatan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin ikinci turunun Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşüldüğünü kaydetti. 

Başevirgen, “Mücadelemiz sürecek, boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

Ne olmuştu?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu tarafından sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan dosya geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmuştu. 
Yenişehirloğlu, söz konusu dosyayla ilgili,

"Bugün AK Parti MYK toplantımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan'a başıboş/saldırgan sokak köpekleri sorununa ilişkin hazırladığımız raporu arz ederek zatı devletlerini ve MYK üyelerimizi bilgilendirdim." ifadelerini kullanmıştı. 


Dosyanın sunulmasının ardından  Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclis gündemine taşındı ve Ötenazi yöntemiyle hayvanların öldürülmesine ilişkin görüşmeler başladı. Teklifin meclise gelmesiyle birlikte hayvan severler de ülke genelinde ayaklanmıştı. Hayvanseverlerin teklifin geri çekilmesiyle ilgili direnişi sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ