CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper,  Gördes ve çevre ilçelerin etkilendiği yangından hasar gören evler için yardımlaşma çağrısında bulundu. Evlerinde hasar meydana gelen ve yangından etkilenen vatandaşlar için CHP İl Başkanı İlksen Özlaper düğmeye bastı. Başkan Özalper, yangından hasar gören vatandaşlar için CHP Manisa İl Başkanlığı olarak yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı. 

“4 bin hektar yangından etkilendi”

20 haneli bir köyün alevlere teslim olduğunu açıklayan Başkan Özlaper;

Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu

“Gördes’te başlayan yangın büyük bir alanı etkiledi. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre 4 bin hektarın üzerinde bir alan yangından etkilendi. Gördes ilçemizin Karayakup Mahallesi maalesef alevlere teslim oldu. 20 haneli, 40 vatandaşımızın yaşadığı köy yok oldu. Mahallemizdeki evlerde ve tüm bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre Salihli ilçemizdeki bazı mahallelerimizde bağ evlerinde hasar var. Gün, yangından etkilenen vatandaşlarımızla dayanışma günüdür” dedi.


“Taşınması zor olan eşyalar için nakliyatı sağlayacağız”

CHP Manisa İl Başkanlığı olarak yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Başkan Özalper, sözlerini şu ifadelerle noktaladı;

“Devlet kurumlarımız ve belediyelerimiz işbirliği içerisinde çalışıyor. Yangından zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak. CHP Manisa İl Başkanlığı olarak bizler de bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Yangından zarar gören vatandaşlarımızın evlerde kullanacağı temel ihtiyaçlarını topluyoruz. Manisalıların Giysiden nevresim takımına, züccaciye eşyalarından beyaz eşyalara kadar sıfır ya da temiz 2. el olarak bağışlayacağı ürünleri İl Başkanlığı’nda toplayarak bölgeye ulaştıracağız. Maddi yardım kampanyasına ilişkin Manisa Valiliği ile görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bağış yapmak isteyen iş insanlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Yardım kampanyamıza katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızın, evlerde kullanılabilecek eşyaları İl Başkanlığımıza ulaştırmasını bekliyoruz. Taşınması zor olan eşyalara ilişkin vatandaşlarımızın araması durumunda gerekli nakliyatı sağlayacağız. Haydi Manisa, gelin yangının yaralarını hep birlikte saralım”
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM