CHP Yunusemre Gençlik Kolları,  25 Ekim Aydın Efeler’de Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda meydana gelen kazayla ilgili basın açıklaması yaptı. 
“Bir kaza değil, ihmaller zincirinin elim bir sonucudur”
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş, asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Asansördeki 15 arkadaşı da yaralandı. Bu olay, bir kaza değil, ihmaller zincirinin elim bir sonucudur. Bir öğrencinin kendini en güvende hissettiği yer, vatandaşı olduğu devletin yurdu olmalıyken, bu yurt Zeren kardeşimize mezar olmuştur. Bu korkunç olayın akabinde yaşanan gelişmeler de vicdanları daha da yaralamıştır. Aydın Valisi Yakup Canbolat, öğrencilerin 15 kişilik asansöre 16 kişi bindiklerini, asansörün bu sebeple düştüğünü ifade etti. Fakat, söz konusu yurtta kız öğrencilerin uzun bir süredir asansör ile ilgili sıkıntılar yaşadığı ortaya çıktı. Öğrencilerin ifadelerine göre, asansör uzun bir süredir arızalanıyordu ve yurt müdürlüğü bu konuyla ilgilenmedi. Zeren’in hayatını kaybettiği gece, önlem almaktan aciz olan yurt müdürlüğü, arkadaşını kaybetmiş olan öğrencilerin haklı eylemlerine hemen müdahale etmekten geri durmadı. .Öğrenciler yaşam ve barınma haklarını savundukları için darp edilip yerlerde sürüklendi. Yurt müdürlüklerinin görevi, öğrencilerin haklarını ve can güvenliklerini korumak mı, yoksa öğrencilerin anayasal haklarını gasp etmeye çalışmak mıdır?”
“Yoksulluk öğrencileri de derinden etkiliyor”
“Bu olay bizlere bir kez daha insan hayatının mevcut iktidar ve yandaşları için ne kadar ucuz olduğunu gösterdi. Zeren gibi binlerce öğrenci, devletin yurtlarında kendini güvende hissetmiyor. Can güvenliklerinin olmadığı yurtlarda eğitim hayatlarına nasıl devam edecekler? Öğrencilerin aileleri, çocuklarını kime emanet edecek?
Türkiye’de yoksulluk, her geçen gün büyük bir hızla artıyor. Bu yoksulluk öğrencileri de derinden etkiliyor. Eğitim almak için gittikleri şehirlerde devletin yurtlarına bin bir zorlukla kaydolan öğrenciler, her gün farklı skandallarla karşı karşıya kalıyor. Kimi gün kurtlu, küflenmiş yemekler ile karşılaşıyorlar, bozulmuş gıdalar sebebiyle zehirleniyorlar. Kimi gün ihmal sebebiyle hayatlarını kaybediyorlar. Devletin yurtlarında kalmak için kontenjan hakkından yararlanamayan öğrencilerin bir kısmı da maddi yetersizlik sebebiyle çeşitli cemaat yurtlarını muhtaç kalıyor. Siyasal iktidar ise tüm bu olanlar karşısında sessizliği tercih ediyor. “
“Öğrencilerin haklarının korunmasını istiyoruz”

Aydın'da pamuk yüklü römorkta korkutan yangın Aydın'da pamuk yüklü römorkta korkutan yangın

Tüm bu yaşananlar, Türkiye’nin sosyo-ekonomik ve sosyo-politik durumunu gözler önüne seriyor.  Öğrenciler açlık ve sefalet ile boğuşurken, ihmaller sonucu hayatını kaybederken, gençliğinin baharında intihar ederken susan hükümet, arkadaşlarını kaybettikleri için hesap soran gençleri yerlerde sürüklemekten, toma ile müdahale etmekten hiç çekinmiyor. 
Bizler, CHP Yunusemre gençleri olarak, aramızdan bir kişi daha eksilmemesi için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. ‘Kaza’ süsü verilen ihmalkarlığın hesabını soracağız! Bu mücadele tek bir kişiye değil, bozuk düzene ve bu düzeni koruyan, devam ettiren herkese karşıdır. Bugün öğrenciler, festivallerde eğlenmek yerine, eylemlerde temel hakları olan yaşam ve barınma haklarını savunuyorsa, bu bir ülke için en büyük utanç kaynağıdır. Bu utanca ortak olmuyoruz, öğrencilerin haklarının korunmasını istiyoruz.   
 

Kaynak: Canan Sürgit