Sahipsiz  hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanunun kabul edilerek yürürlüğe girdi. Cumhuriyet Halk Partisi, yeni kanuna karşı ret oyu vererek yasanın durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacak.

Ülke gündeminden uzun zamandır düşmeyen Sokak Hayvanları Kanunu hakkında CHP Anayasa Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor.  TBMM  Genel Kurulunda Kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

"Belediye başkanlarını katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum"

Anayasa Mahkemesine başvurmaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Hukukçuların 180sayfalık dilekçe ile Anayasa Mahkemesi’ne kapsamlı itiraz etmeye hazır olduklarını söyledi. 

İzmir'de Gölcük Gölü'ndeki toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı İzmir'de Gölcük Gölü'ndeki toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı

Başkan Özel;

“Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen  katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır.” İfadelerine yer verdi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ