Dervişoğlu ip attı: Bahçeli odasına asacak! Dervişoğlu ip attı: Bahçeli odasına asacak!

TUSAŞ’ta hain terörist PKK’nın gerçekleştirdiği saldırının ardından 5 vatandaşımız şehit olmuş 22 vatandaşımız ise yaralanmıştı. 22 vatandaşın 14’ü bu gün tedavi gördüğü hastanelerden taburcu oldular. Gerçekleşen hain terör saldırısının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitingi düzenleneceği açıklandı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ‘Yaşam Hakkı’ mitinginin, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısın nedeniyle ‘Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı’ mitingi olarak yapılmasında karar verildi. Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terörün kokutamayacağını vurgulayarak mitinge davet etti. Özel açıklamasında, “Diyarbakır’daki programımız sırasında TUSAŞ’A yapılan hain terör saldırısından haberdar olduk. Ardından Ankara’ya dönmeye karar verdik.  İki önemli karar aldık. Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkın Mitingi’ni ertelemeksizin yapmaya karar verdik. Eğer biz korkarsak terör amacını ulaşmış olacak. Biz sinersek şiddet hakim olacak.  Korkmadığımızda, sinmediğimizde başarıyoruz. Onun için 27 Ekim Pazar günün saat 14:30’da İstanbul’da Beşiktaş Meydanı’nda Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkın Mitingi’nde buluşuyoruz. Yaşam Hakkı Mitingi’nde şiddetin her türlüsüne karşı yaşam hakkını savunacağız. Terör bizi korkutamayacak, sindiremeyecek. Orada olacağız. Korkmayanlar ve sinmeyenler yaşam hakkını savundukça amaçlarına ulaşamayacaklar.”  ifadelerine yer verdi.

Manisalı siyasilerden mitinge davet

Pazar günü yapılacak olan mitinde CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen’de davet etti.  CHP’li vekiller, “Teröre ve şiddete karşı yaşam hakkı için, Türkiye için buluşuyoruz!” sözleri ile mitinge davet etti.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’da vatandaşları mitinge davet etti. Başkan Dutlulu yaptığı açıklamada;
“Korkmayacağız!  Sinmeyeceğiz! Teröre ve şiddet olaylarına karşı olan herkesi 27 Ekim Pazar günü saat 14.30’da İstanbul’da gerçekleşecek Yaşam Hakkı Mitingi’ne bekliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı yaşam hakkını savunacağız ” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan MYK toplantısı sonrasında açıklama yapan CHP lideri Özel, 29 Ekim kutlamalarında değindi. Özel, 29 Ekim’in coşkuyla kutlanacağını vurguladı.  Özel açıklamasında son olarak şu ifadelerde bulundu: “Ayrıca bir diğer tartışma konusu da 29 Ekim kutlamaları. 101. Yılda da Cumhuriyeti hep beraber kutlayacağız. Terör bahane ederek bu kutlamaları sönükleştirmeye çalışacaklara, bu ülkeye korku yaymaya çalışacaklara da şunu söylüyoruz; bu Cumhuriyeti korkmayanlar kurdu. Bu ülkeyi korkmayanlar kurtardı. Onun için korkmuyoruz ve hep birlikte 29 Ekim’de kutlamaları coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Birinci meclisten ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e doğru Anıtkabir’e yürüyoruz.  Aynı onun gibi hiç korkmadan, hiç durmada.”

Manisa’da etkinlikler iptal edildi

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının ardın Ankara büyükşehir başta olmak üzere bazı belediyeler kutlamaları iptal etti. Manisa’da Büyükşehir tüm kutlamaları iptal ederken Yunusemre ve Saruhanlı Belediyeleri konser ve kutlamaları iptal etti.
 

Muhabir: BENZA GÜRLER