31 Mart Mahalleli İdareler yerel seçimlerinde ilçe seçim kuruluna evrakları geç teslim etmesi ile gündemde geniş yer alan Saruhanlı Belediyesi eski başkanı Zeki Bilgin, hakkındaki iddialara verdiği cevaplara yine gündeme boma gibi düştü. Bilgin’in sözleri ile tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

“Nasıl en etkin ismi bertaraf ederiz çalışması yapıyorsunuz”

Hakkında çıkan iddialara açıklık getiren Bilgin, itibarsızlaştırma ve yıpratma söylemleri yapıldığını ifade etti. Bir sonraki yerel seçimlerde ektin olan isim bertaraf edilmeye çalışıldığını vurgulayan Bilgin şu ifadelerde bulundu:

Murat Baybatur'dan Selçuk Özdağ'a: " Belediye başkanı olmak istedi, olamadı bu partiyi terk etti" Murat Baybatur'dan Selçuk Özdağ'a: " Belediye başkanı olmak istedi, olamadı bu partiyi terk etti"

“Geçmiş dönem birlikte görev yaptığımız yeni idare tarafından işlerine son verilen emekçi kardeşlerimizi, ailelerini 2/3 gündür arayan ilçe yöneticileri ve bazı destekçileri tarafından Manisa Büyükşehir belediyesinin alım yapacağı 17 kişilik listesine benim işten çıkarılan arkadaşların isimlerini vermediğim söylenerek itibarsızlaştırma ve yıpratma söylemleri yaptıkları tarafıma iletildi, bunlar doğru değildir. Geçmiş dönem ilçe başkanı ve kayyum ilçe başkanı bilgisi dahilinde 5 itfaiye’ye,6 kişi mezarlık hizmetlerine işe başladı. Kurban bayramından önce sayaç okuma, arıtma tesisi, su arıza işçisi, kanal açma işçisi, abone işleri toplam 17 kişi daha bayramdan sonra alım yapılacak bu görevleri kabul eden ve kriterleri uyanların isimleri verildi. Şunu hatırlatmak isterim ilçe yöneticisi veya destekçisi olup bu söylemi yapanlara, yapmayanlara sözüm yok, ilçe belediyeden çıkarılan sayısı 100’den fazla on beş kişi değil. 15 kişilik listeye 100 kişi isim öneremezsin, ayrıca eleman Kraterleri de var. Mesele bu değil siz de. Mesele 4.5 yıl sonraki yerel seçimlerde nasıl önümüzü açarız, nasıl en etkin ismi bertaraf ederiz çalışması yapıyorsunuz. O iş öyle kolay ve basit değil” 

“Kimse selden kütük kapmaya çalışmasın”

İlçe belediyesinden çıkarılan kişilere de değinen Bilgin, 

“Tüm arkadaşlarımız şunu iyi bilsinler, tamamı Büyükşehir ve Maski’de istihdam edilecekler. Bu söz Genel Başkanımız Özgür Özel, Büyükşehir başkanımız Ferdi Zeyrek ve İl Başkanımız İlksen Uludağ sözüdür. Kimse selden kütük kapmaya çalışmasın. Unutmadan seçimden sonra çalışmaya devam eden mevcut yönetim ile diyalog halinde çalışıp sonra tazminatlarını alanlar hariç olur diye düşünüyorum. Buradan işgüzarlara tavsiyem o işler zaten olacak .4 aydır işsiz olan arkadaşlara ortak bir havuz oluşturun su, elektrik, pazar parası yardımı yapın. Başkasının sırtında soğan doğramayın. Velhasıl kelam; “Musa’yı arayan Firavun’un attığı oku takip etsin.”” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: RESULENUR KANTAR