Geçtiğimiz günlerde adı gümrük kaçakçılığı skandalına karışan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün hakkında bir şoke eden iddia daha orta atıldı. 

Geçtiğimiz günlerde, otoyolda yapılan aramalarda Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün aracından 2 milyon TL’lik, kaçak sigara kitleri ele geçirildi. Kamuoyuna ve basına bomba gibi düşen gümrük kaçakçılığı olayının ardından Vekil Ün hakkında, Gazeteci Mehmet Çek’ten şoke eden iddialar geldi. 

Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı

Ediz Ün’ün Bulgaristan’da bir eğlence mekanında görüldüğünü, mekanı kapattığını ifade eden Mehmet Çek, bunların bir milletvekili maaşıyla yapılamayacağını vurguladı. 


“Kaçakçılık yapabilmek için milletvekili olmuş”

Mehmet Çek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i etiketleyerek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gazeteci Mehmet Çek, ÜN hakkında kaçakçılığı daha rahat yapabilmek  için milletvekili olmuş ifadelerini kullanarak;

“Ayrıntılar geldikçe ben de sizin gibi hak vermeye başladım Edirne milletvekilinize. Bulgaristan alemleri, bar kapatmalar, Edirne’de gece kulübünde adına neonlar, bir hatuna 50 şişe şampanya filan?  Harbiden adamın masrafı çokmuş ve bunlar milletvekili maaşıyla filan olacak gibi değil. Ek iş mecbur. Fakat bu noktada tek sorun, bize gelen bilgiler Ediz Ün’ün asıl işinin milletvekilliği değil kaçakçılık olduğunu gösteriyor. Yani bu abi kuvvetle muhtemel yalnızca rahat kaçakçılık yapabilmek için milletvekili olmuş.” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ