Cumhuriyet Halk Partisi'nin 81 İl Başkanı, kentlerinde yaptıkları çalışmaları paylaşmak ve yol haritası belirlemek için Muğla'da buluştu. Toplantıya katılan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, ilçe örgütleriyle birlikte yaptıkları çalışmaları mevkidaşlarıyla paylaştı.  CHPli 81 İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başkan Özalper, "Kadınlar ve çocuklar için, yoksulluğun sona ermesi için, toplumdaki çürümüşlüğün önüne geçmek için, vatandaşların en temel ihtiyacı olan can güvenliğinin sağlanması için, Türkiye'nin geleceği için iktidar olmak zorundayız" dedi.

"Yepyeni bir belediyecilik örneğini vatandaşlarımızla tanıştırıyoruz"

3 gün boyunca devam eden toplantılarda konuşan Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Türkiye ve şehir sorunlarına değindi. Başkan Özalper, "Bugün burada 'yapamazlar' dedikleri, bizleri küçümsedikleri seçimde 17 ilçenin 14'ünü ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığımız bir kentin İl Başkanı olarak siz değerli mevkidaşlarımın karşısına çıkmaktan onur duyuyorum. 31 Mart yerel seçimlerindeki başarımızın ardından İl ve İlçe Örgütümüz ile birlikte sahada aktif bir şekilde çalışıyoruz. Parti, düşünce ayrımı gözetmeden hem belediyelerimiz hem de partililerimizle birlikte vatandaşımıza dokunuyoruz. Uzun yıllar Cumhur ittifakı ortaklarının yönettiği Manisa'da yepyeni bir belediyecilik örneğini vatandaşlarımızla tanıştırıyoruz. Milletimiz kendisine tepeden bakan, telefonlara dönmeyen, randevu vermeyen, şehirde bulunmayan siyasetçilerden bıktı. Toplumun tamamına el uzatıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in memleketinde çalışmak, bizlere çok daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Türkiye, çok kritik bir süreçten geçiyor. Hem ekonomik, hem de toplumsal çürümüşlük noktasında uçurumdan aşağı yuvarlanıyoruz. Vatandaş bizlere büyük bir kredi tanıdı. Bu krediyi tüketme, şımarıklık yapma lüksümüz yok. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin yapı taşıdır, ülkemizi kurtaran kurucu iradenin partisidir. Bu ülkeyi biz kurduk, bu ülkeyi uçurumdan kurtaracak olan yine bu kadrolardır" dedi.

'Biz Buradayız, Değiştik Ve Türkiye'yi De Değiştireceğiz' (1)

Manisa’da Gıda Günü etkinliği Manisa’da Gıda Günü etkinliği

"Kadınlar can güvenliklerinden endişe ediyor"

Kadınların siyasette aktif bir şekilde rol alması için çalıştıklarını dile getiren Başkan Özalper, "Kadın İl Başkanları olarak bizler çok eril bir koltukta oturuyoruz. Manisa'da kız kardeşlerimizin siyasette aktif bir rol alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin her bir yanından kadına şiddet, taciz ve cinayet haberleri duyuyoruz. Kariyer suçluları dışarda ellerini kollarını sallayarak geziyor, gün yüzü görmemesi gereken suçlular aramızda. Kadınlar can güvenliklerinden endişe ediyor, sosyal hayattan koparılmaya çalışılıyor. Başarısıyla basamakları bir bir yükselen kadınlara iftiralar atılıyor, linç ettirilmeye çalışılıyor. Bu süreçten kız kardeşlikle, dayanışmayla çıkacağız. Kadınlar bir arada olduğu sürece başaramayacakları hiçbir şey yok. Biz hem siyaseti hem de toplumu kurtaracağız. İl-ilçe yönetimlerimizde ve kent konseylerimizde kadınların sayısının artması için çalışmalar yürütüyoruz. Parti avukatlarımızla birlikte şiddete maruz kalan tüm kadınların yanında olmak için canla başla çalışıyoruz. Manisa İl Örgütü'nün kapısı, tüm kadınlara sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

"Biz buradayız, değiştik ve Türkiye'yi de değiştireceğiz"

Partisinin 6-9 Eylül tarihlerinde düzenlediği Tüzük Kurultayı ile ilgili de konuşan İl Başkanı Özalper, "Partimiz yıllar sonra sulh içerisinde bir kurultay gerçekleştirdi" dedi. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, "31 Mart yerel seçimlerinin ardından şapkamızı önümüze koyarak yaptığımız yanlış ve doğrular konusunda düşünmek zorundayız. Partimizde yıllardır siyaset yapıyorum. Sahaya çıkıp yaptığımız çalışmalarda bizlere gelen en büyük eleştirilerden biri, 'kendi içinizde bile anlaşamıyorsunuz' gibi cümlelerdi. Siyasi ihtiraslar yüzünden halkın güvenini kaybettiğimiz bir süreçten geçtik. 14 Mayıs seçimlerinin ardından yaptığımız kurultayla birlikte vatandaşlarımız partimizin değişebileceğini gördü. 31 Mart seçimlerinde siyaset eskisi değil; tertemiz, genç ve doğru adaylarla halkımızın karşısına çıktık, yeniden umut ışığı olduk. Vatandaş bize güvendi, oyunu bizden yana kullandı. Seçimlerden sonra parti içerisindeki çekişmelerin devam edip etmeyeceğine dair bir şüphe vardı. Bu şüphe, yıllar sonra sulh içerisinde gerçekleştirdiğimiz Tüzük Kurultayı ile birlikte en aza indi. CHP artık çocuklarını yedirmeyerek, kendi içerisinde kavga etmeyerek, tek vücut halinde halka 'biz buradayız, değiştik ve Türkiye'yi de değiştireceğiz' demek zorundadır. Parti içi kavgalar yıllardır yüzde 25'lik cam tavanı kıramamıza neden oldu. 31 Mart'ta bu camı kırdık. Önümüzdeki genel seçimlerde yorulmadan, yılmadan, kimsenin gitmediği yerlere giderek, vatandaşlarımızın taleplerini geçiştirmeden gerçekten dinleyerek, doğruyu anlatarak bu camı tuzla buz edeceğiz" ifadelerini kullandı.  
 

Muhabir: ALİ GÖZEN