Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, bazı kanser türlerinde kullanılan medikal ürünler için Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde bir yılı aşkın süredir güncelleme yapılmadığını söyledi. Döviz kurunun artmasıyla medikal ürün fiyatlarının yükselmesine rağmen SGK’nın ödediği katılım payının aynı kaldığını ve hastaların neredeyse emekli maaşının yarısı kadar ödeme yaptığını belirten Başevirgen, konu kapsamında açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı Camcı partisinden istifa etti Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı Camcı partisinden istifa etti


Sağlık harcamaları için emeklilerden kesilen katılım paylarına hatırlatan Başevirgen,

“10 bin lira ile yaşamaya çalışan emeklilerin maaşlarından sağlık harcamaları için kesilen tutar ciddi bir kara delik oluşturuyor. Emeklilerin yaşa bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar için kullandıkları ilaçların yanı sıra, özellikle kanser gibi hastalıklarla mücadele eden hastaların sürekli temin etmeleri gereken ve bir kısmı da hasta tarafından ödenen medikal ürünler de emekliler için büyük bir maddi yük oluşturuyor” diye konuştu. 

Bazı kanser türlerinde kullanılan medikal ürünler için Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde (SUT) bir yılı aşkın süredir güncelleme yapılmadığını da vurgulayan Başevirgen,

“Kolon, mesane, rahim ağızı kanseri ile mücadele eden ve daha birçok kanser hastasının kullanmak zorunda olduğu ürostomi torbası, ostomi pastası, ostomi adaptörü gibi ürünler yurt dışından dövize endeksli olarak getiriliyor. Döviz kuru her geçen gün artmasına rağmen SUT güncellemesi yapılmadığı için devletin ödediği katkı payı aynı kalıyor”şeklinde konuştu. 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK