Dünyanın en uzun ikinci mağarasını sel vurdu Dünyanın en uzun ikinci mağarasını sel vurdu

Manisa’da son bahar mevsimine girdiğimiz günlerde sağanak yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Manisa’da son haftalarda etkili olan yağışlar üreticilere zor günler yaşatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta meydana gelen sağanak yağışlardan dolayı çiftçilerin mahsulleri çürüme tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Manisa Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’ya uyarı yapıldı.

Manisa’nın Merkez, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Turgutlu ilçelerinde 11 Eylül Çarşamba günü için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Manisa’da akşam saatlerinde etkili olacak sağanak yağışın sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

"Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Manisa Valiliği tarafından yapılan uyarıda;

“Manisa'da Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; Manisa genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren batı ilçelerinde (Merkez, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Turgutlu) kuvvetli (21-50 kg/m2), olması beklendiğinden, yaşanması muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı. 

Muhabir: ELİF YILDIRIM