Manisa Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek amacıyla ‘Arpa ve Buğday Tohumu Bizden, Hasat Sizden’ kampanyasını başlattı.
Manisa’da çiftçilerim yüzünü güldürecek bir proje hayata geçirilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafına yüzde 75 hibe desteği ile çiftçilere tohum desteği verilecek.


Başvuruların 30 Eylül 2024 tarihine kadar süreceği projede çiftçilerin arpa ve buğday tohumlarına ulaşmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Belediyeden yapılan açıklamada başvuru için ÇKS ve çiftçi belgesi zorunluluğu olduğu bildirildi. Ayrıca başvuruda bulunacak çiftçiler gerekli belgeleri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alacaklar. Başvurularda yanlış ya da eksik belge olması halinde başvurular geçersiz sayılacak. Her kişi yalnızca bir çeşit tohum için başvuru yapacak. 

Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi


Öte yandan başvuru için Demirci, Selendi, Gördes, Kula, Kırkağaç gibi ilçelerde toplam arazi varlığı 100 dekar olarak belirtilirken diğer ilçeler için 50 dekar arazi varlığı şartı gerekiyor.  Ayrıca söz konusu açıklamada ekim yapılacak arazinin tapulu ya da kiralık olabileceğini ifade edildi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM