Ülke genelinde son aylarda artış gösteren salgın nedeniyle hastanelerin acil servislerinde oluşan yoğunluk 2 katına çıktı. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde de acile yapılan başvuru sayısı günlük 2 bine dayandı. Öte yandan ‘Çocuk Acil Servisi’ olmamasına rağmen hastane yönetimi tarafından ‘Çocuk Acil Bakım ve Gözlem Alanları’ çocukların tedavi edilebilmesi için dönüştürüldü. Burada günlük 600 çocuk hasta sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları sayesinde tedavi edilirken ‘Çocuk Acil Servisinin’ önemi ortaya çıktı.
Türkiye’de son aylarda meydana gelen salgın nedeniyle hastanelerin acil servislerindeki yoğunluk oranı ürkütücü boyutlara ulaştı. Bu kapsamda, Manisa’daki hastanelerde de başvuru sayısı geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıktı. Özellikle hastanelerin acil servislerindeki doluluk oranları dikkat çekti.
HASTA SAYISI 2 BİNE DAYANDI
Manisa Merkezefendi Acil Servisi de hasta başvuru sayısının yoğun olduğu hastanelerden biri oldu. Hastanenin acil servisine Aralık ayı içerisindeki hasta başvuru sayısı 2 bine ulaştı. Ortalama hasta başvuru sayısının günlük 900 ile 1000 arasında değiştiği acilde hasta sayısının 2 bine ulaşması da salgının önemini yeniden gündeme getirdi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR
Hasta sayısıyla birlikte artan iş yüküne rağmen sağlık çalışanları, özverili çalışmaları sayesinde hastalara en kısa sürede hizmet vererek, takdir topluyor. Acil servise hasta başvuru sayısındaki artışa rağmen hastaların triyaj biriminde ayrımları yapılıyor. Durumu acil olan hastaların bekletilmeden tedavilerine başlanılıyor.
GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORLAR
Kentteki acil servislerde oluşan yoğunluğun 2 katına çıktığı hastanelerden sadece biri olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi de hastaları tedavi edebilmek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
600 ÇOCUĞUN TEDAVİSİ YAPILIYOR
Özellikle hastane yönetimi tarafından 2 yıl önce faaliyete geçirilen bir uygulama takdir topladı. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde ‘Çocuk Acil Servisi’ olmamasına rağmen hastane yönetimi tarafından Çocuk Acil Bakım ve Gözlem Alanları çocukların ‘tanı ve tedavisi’ için dönüştürüldü. Bu şartlarda günlük 600 çocuk hastanın tedavisinin gerçekleştirildiği hastanede, Çocuk Acil Servisi’nin hayati önem taşıdığı ve acilen açılması gerektiği ortaya çıktı.
Öte yandan, çocuk acilinin açılmasıyla ilgili çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi.