Manisa Çölyak Derneği Soma Temsilciliği, çölyak hastalarını bilinçlendirmek amacıyla  glütensiz pasta ve çiğ köfte yapımı etkinliği organize etti.  Etkinlikte, şef Emine Yılmaz tarafından çölyak hastalarının beslenme ihtiyaçlarına uygun olarak glütensiz malzemelerle pasta ve çiğ köfte yapımını paylaştı.

"Yapımı kolay olmuyor"

Manisa Çölyak Derneği Soma Temsilcisi Beyza Çıtak, “Çölyak ailesi olarak ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün yaptığımız glütensiz pasta ve çiğ köfte yapımı etkinliği oldu. Bu etkinlik dışardan bakıldığında bir pasta ve çiğ köfte olarak basit görülebilir belki ama gerçekten bunların yapımı malzemelerinden dolayı kolay olmuyor. Hem kullanılan malzemeler pahalı hem de yapımı zor. Çölyaklılarımızın evde kendilerine bu şekilde atıştırmalıklar yapmayı öğrenmek için Manisa’dan glütensiz yiyecekler işletme sahibi Şef Emine Yılmaz’ı davet ettik. Sağ olsun bizleri kırmadı. Pasta ve Çiğ köfte yapımını anlattı” dedi.

Bazı çölyaklıların iki yıldır pasta yemediğini belirten temsilci Çıtak da,  “Etkinlikte duygulu anlara şahit olduk. Kafe ya da restoran gibi yerlerde buluşma imkanları yok çünkü çölyaklıların hiç bir yerde yiyecekleri glütensiz ürün yok. Malzemeler hem çok pahalı hem de Soma’da glütensiz ürün alabileceğimiz yer çok kısıtlı. Bu sebeple yapılan etkinlik ve buluşmada çölyaklı aileleri dinledim. Belediye başkanı Sercan Okur beye en kısa zamanda ziyaret edip,  görüşülmesi gereken konuları da not aldık.” ifadelerine yer verdi. 

Ağır okul çantalarına dikkat! Ağır okul çantalarına dikkat!

Muhabir: ÖZGE AY