4 Ekim 2024 Cuma akşamı Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Başkan Kara’nın yanı sıra eşi Nermin Kara, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkan Erkan Kara, 31 Mart seçimlerinin ardından geçen 6 aylık süreçte Demirci’ye kazandırılan yatırımları ve yeni projeleri görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Manisa Otomobil Fuarı kapılarını açtı Manisa Otomobil Fuarı kapılarını açtı

“16 yıldır atıl durumda olan asfalt plentimiz artık ilçemizin hizmetinde”

Kara, Demirci Belediyesi’nin şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalıştığını belirterek, “Gece gündüz demeden memleketimiz için çalışıyoruz. Hastanemizin uzman doktor sayısını 25’e yükselttik. Hedefimiz yatak kapasitesini artırmak ve yeni tıbbi cihazlar kazandırmak. Demirci - Salihli karayolu yapım çalışmaları hızla sürerken, ilçe merkezimizde sıcak asfalt uygulamasına başladık. 16 yıldır atıl durumda olan asfalt plentimiz artık ilçemizin hizmetinde. Atıl durumda bulunan meteoroloji binasını belediye sosyal tesisi olarak düzenlemek için tadilat çalışmaları yapılacak. Üniversite Caddemizi prestij caddesi olarak yenileyip ilçemizin cazibe merkezi haline getireceğiz. Kızılay evlerini sevgi evleri olarak projelendiriyoruz,” dedi.

Demirci’nin daha yaşanabilir bir kent olması için sürekli çalıştıklarını ifade eden Başkan Kara, ayrıca ilçe merkezindeki tarihi ev ve yapıların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile restore edileceğini belirtti. Kayabaşı mevkiinde özel bir proje hazırlandığını ve çok yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Doğal gaz onarım çalışmaları kapsamında Beyazıt’ta 9 sokak ve Cumhuriyet Mahallesi’nde 4 sokağın tamamlandığını vurgulayan Kara, Dr. Mehmet Akarsu Mahallesi’nde de onarım çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Ayrıca, 2. etap TOKİ inşaatının başladığını ve Kızılçağla mevkiine 350 konutluk yeni bir TOKİ projesi kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Huzurevi için projelendirme çalışmalarının sürdüğünü de aktaran Kara, Demirci Organize Sanayi Bölgesi’nde de var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

“Belediyemiz, vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet sunabilmek için araç parkını genişletiyor. Bünyemize 2 çöp kamyonu, 1 greyder, 1 tır ve 1 hizmet aracı kazandırıyoruz,” dedi.

Kara, Cumhur İttifakı olarak AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün ve MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz ile birlikte Ankara ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve Demirci için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Toplantının sonunda, Başkan Erkan Kara, belediyeden emekli olan personellere verdikleri hizmetten dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Bu etkinlik, Demirci halkı ile belediye yönetimi arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyor.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU