Demirci’de, yaş ve kuru olarak tüketilen hünnabın hasadı devam ediyor. Hasat çalışmalarına eşlik eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle birlikte Hünnap topladı. 


“Hünnap önemli bir ürünümüz”
Hasat çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Öztürk, hünnap üretiminin her yıl giderek arttığını belirtti. Öztürk, hünnabın Demirci’nin İlçesinin coğrafi işaret tescilli meyvesi olduğunu belirterek, “Yörenin kalkınması ve üreticilerimizin ekonomik refah düzeyinin arttırılması noktasında Hünnap önemli bir ürünümüz. Demirci ilçemizde 520 dekar alanda yaklaşık 200 ton Hünnap üretimimiz bulunmaktadır. Yürütülen çalışmalar sonucunda kapama bahçe üretimine geçilmesiyle birlikte Hünnabın üretim kapasitesi her yıl giderek arttırmaktadır.” dedi.

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi


“Pek Çok İl ve İlçesine Gönderiliyor”
Öztürk: “Hünnap yaş ve kurutulmuş olarak tüketilmektedir. Hasadı yapılan Hünnaplar başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok İl ve İlçesine gönderiliyor. İlçedeki tüm hasat çalışmalarının üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Hünnap hasadına Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Kurum Amirleri, Muhtar ve üreticiler katıldı.   [ilgili-haber=33698]