Şehzadeler’de icradan satılık daire Şehzadeler’de icradan satılık daire

Manisa’ya bağlı olan Demirci Belediyesi’nin “Demirci Akıncıları” logosunu başka kişi, kurum ve kuruluşlarca izinsiz kullanımının önlenmesi amacıyla yaptığı patent başvurusu onaylandı.

Logonun anlam ve öneminin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleler ile efsaneleşen Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşlarının Demirci ve bölgesinde yürüttüğü mücadelelerden gelmesi, patent başvurusu için önem teşkil etti.

Logo, Türk Patent ve Marka Kurumunca 24 Eylül 2024 tarihinde onaylandı. Kurumdan yapılan açıklamada; “bu marka, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında, 30.05.2024 tarihinden itibaren 10 yıl süreyle korunmak üzere, 24.09.2024 tarihinde tescil edilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

“Tarihimize şanlı bir destan”

Patent başvurusu yapmaktaki önemli değerlerden birinin de Gelecek nesillere aktarılması gereken şanlı bir destanın var oluşu olduğunu vurgulayan Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara,

“Demirci’miz milli mücadele döneminde Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı önderliğinde kurduğu Demirci Akıncıları müfrezesi ile tarihimize şanlı bir destan bırakmıştır. Demirci Akıncılarını anlatan logonun kurumsal olarak kullanılması, gelecek nesillerimize aktarılması amacıyla Türk Patent ve Marka kurumuna yaptığımız başvuru onaylandı. İlçemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.  

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU