Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara geçtiğimiz ay Manisa’da bir  dizi temasta bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın programına katılım gösterdi. Progra sırasından Başkan Kara, Bakan Fidan ile, ilçeye kardeş belediye projesi hakkında konuştu. 

Belediye tarafından Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde 46 Bin nüfuslu Azerbaycan’ın Kuba kenti ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına karar verildi. Kuba’nın halı dokumacılığı ile önemli bir yere sahip olması dikkat çekti.

Demirci’nin Kardeş Şehri Can Azerbaycan’dan Kuba (4)

“Azerbaycan’ın Kuba şehri ile kardeş olmasına karar verildi”

Önümüzdeki dönemde Azerbaycan’ın Kuba kentine gidecek olan  Başkan Kara, belediyeler arası işbirliği gibi birçok konuda görüşme yapması bekleniyor.

Azerbaycan’a gidecek olan Bakan Kara,  Kuba’nın halıcılık sektörüne dikkat çekerek;

“Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın eylül ayında Manisa’ya yaptığı ziyarette kendisi ile özel bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede ilçemizin yeni yatırım projelerinin yanında ilçemizin resmi olarak kardeş şehri olması için talepte bulunduk. Sayın Bakanımızın nezdinde Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar sonucunda Demirci’mizin Azerbaycan’ın Kuba şehri ile kardeş olmasına karar verildi. Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan'a desteklerinden dolayı ilçem adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde resmi işlemlerin tamamlanması ile Kuba’ya ziyaret ederek belediyeler arası işbirliği, halıcılık, tarih ve turizm birçok konuda çalışma için görüşme yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Demirci’nin Kardeş Şehri Can Azerbaycan’dan Kuba (3)

Gasilhanede gözlerini açan cenaze paniğe neden oldu Gasilhanede gözlerini açan cenaze paniğe neden oldu

Demirci’nin Kardeş Şehri Can Azerbaycan’dan Kuba (2)

Demirci’nin Kardeş Şehri Can Azerbaycan’dan Kuba (1)
 

Muhabir: BENZA GÜRLER