15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Manisa Valisi Enver Ünlü, "15 Temmuz'da milletimizin birlik, beraberlik ve vatan sevgisi etrafında kenetlenerek cesaretle vatanını savunmak için neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Manisa Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Manisa'da yürüyüş düzenledi. 'Demokrasi Yürüyüşü' isimli programa, Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, şube müdürleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (11)

 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşte, 100 metrelik Türk bayrağı açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (1)

"15 Temmuz kahramanlık destanıdır"

Türk milletinin tarih boyunca birçok bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdiğini belirten Manisa Valisi Enver Ünlü,

"Bu mücadeleler milletimizin birlik, beraberlik ve vatan sevgisi etrafında kenetlenerek kararlılık ve cesaretle vatanını savunmak için neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu kahramanlık destanlarından birisi de hiç şüphesiz 15 Temmuz olmuştur. Bundan 8 yıl önce terör örgütü FETÖ, istiklal ve istikbalimize kasteden hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Millet iradesinden başka hiçbir irade tanımadığını belirten Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla necip Türk milleti milli ve mukaddes değerlerini muhafaza için meydanlara akın etti. Asil milletimiz, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek kenetlenmiş ve istiklalini muhafaza etmeyi bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' şeklinde ifade ettiği bu yöntem 15 Temmuz gecesi yeniden tecelli etmiştir.

Aziz milletimiz damarlarında dolaşan asil kanın verdiği kuvvetle ve emsalsiz vatan aşkıyla vatanı, ay yıldızlı al bayrağı ve inancı uğruna canını ortaya koyarak hainlere geçit vermemiştir. Kahraman milletimiz akın ettiği meydanlarda günlerce gecelerce demokrasi nöbeti tutmuştur. Bu kutlu duruş dünyanın her bölgesinden hayranlık ve gıpta ile takip edilmiştir. Millet ve devlet olarak bu duruşumuz ilk günkü heyecanla bitmeden ve eden sonsuza kadar devam edecektir. Asil milletimizin de dualarıyla başta kahraman güvenlik kuvvetlerimiz olmak üzere devletimizin tüm kurumları ülkemizin bekasına, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain bölücülere ve bütün hainlere karşı mücadeleden asla ama asla taviz vermeyecektir" diye konuştu.

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (5)

"15 Temmuz ruhunu anlamayan Çanakkale ruhunu anlayamaz"

Milli iradeye ve demokrasiye yönelik her türlü hainliğin karşısında olduklarını söyleyen Vali Ünlü, son olarak şunları söyledi:

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

"Türkiye'nin hedeflerine ulaşması, güçlü bir millet olma yolunda atılan adımların sürekliliği 15 Temmuz ruhunu anlamaktan, anlatmaktan ve sürekli yaşamaktan geçer. 15 Temmuz ruhunu anlayamayanlar Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı anlayamazlar. Gelecek daha güçlü bir Türkiye bırakmanın anahtarı bu ruhu kavrayıp yaşamaktan geçer. Bu sebeple genç nesillerin milli değerlerle donatılarak eğitilmesi, geleceğimiz için hayati bir öneme sahiptir. Hep birlikte 15 Temmuz ruhunu daha iyi muhakeme edecek ve ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde kardeşlik ve birlik duygularımızı pekiştirerek milli ve manevi değerlerimizi koruyarak geleceğe her zaman umutla bakacağız.

Türkiye'nin geleceğin Türk asrı olacağına dair taşıdığımız inanç ve şuurla kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Bütün şer odakları bilmelidir ki hiçbir hain bizleri Türkiye yüzyılı hedeflerinden asla alıkoyamayacaktır. Milli irademizi ve demokrasimizi korumak adına gösterdiğimiz kararlılık ve azim bizleri daha da güçlü kılacak ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasını sağlayacağız."

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (4)

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (2)

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (8)

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (11)

'Demokrasi Yürüyüşü'ne Yoğun Katılım Milletimizin Neler Yapabileceğini Tüm Dünya Gördü (10)

Muhabir: ALİ GÖZEN