Genel Kurulda, siyasi parti gruplarının "bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması, özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk engelli ve yaşlılara yönelik işlemlerinin incelenmesi" ile ilgili önergelerinin birleştirilerek ele alınmasına yönelik Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. 


Kurulan komisyon kapsamında özellikler son zamanlarda artan özel hastaneler ağırlıklı olmak üzere çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunların, bu hizmetlere erişilebilirliğin ve suistimal iddialarının değerlendirilmesi yapılacak. 

Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş'a ziyaret Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş'a ziyaret


Yenişehirlioğlu^'nunda imzası var

AK Parti tarafından dilekçede Sivas Milletvekili Abdullah Güler, İstanbul Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun imzaları vardı.

“Tüm süreçlerin hassasiyetle takipçisi olacağız”

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, yaptığı açıklamada, “Özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk, engelli ve yaşlılarla ilgili işlem ve uygulamaların incelenmesi, bu kuruluşların eksikliklerinin tespit edilerek nitelikli sağlık hizmetlerine erişilebilirliğin temin edilmesi, sorunların bütün paydaşlarla birlikte ele alınarak mevcut düzenlemelerin gözden geçirilmesi, alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konulabilmesi amacıyla sunmuş olduğumuz Meclis Araştırması açılmasına dair teklifimiz TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kurulan komisyon, gerekli düzenlemelerin yapılması adına önemli görevler üstlenecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak tüm süreçlerin hassasiyetle takipçisi olacağız” dedi.
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU