Türkiye’nin gündeminden üşmeyen sokak hayvanları ciddi bir konu olmaya devam ediyor. Meclisten geçen yasadan sosyal medyada tartışma konusu olan sokak hayvanları hakkında bir sürü paylaşım yapılmaya devam ediliyor.  Bu paylaşımlara bir yenisi ise doktor olduğu öğrenilen bir kişi sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşım ile herkesin tepkisini çekti. 


Meclis’ten geçen kanunun ardından, sosyal medyadaki tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yürürlüğe  giren kanundan sonra sosyal medya platformu ‘X’te doktor olduğu öğrenilen Tunç Taşbaş isimli kullanıcının, başka bir kullanıcı ile yazışmaları  herkesi hayrete düşürdü. Doktorun yazdıklarını görenler ise gözlerine inanamadı. Doktora tepkiler çığ gibi büyüdü. 


"Canlı canlı derisini yüzerim çok net"

X platformunda Dr. Tunç Taşbaş kullanıcı adı  ile kayıtlı olan Doktorun başıboş köpekler ile ilgili bir kullanıcıyla tartışma yaşadı. Kullanıcıya cevap olarak yazdıkları ise herkesi hayrete düşürdü. Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmaya dahil olan Doktor Tunç Taşbaş, 'Allah korusun bir yakınımın canını yaksa kurşunlanarak ölmeyi tercih eder' dedi. Canlı canlı derilerini yüzerim diyerek işkence konusunu açan doktor; 'Daha net anlamanız için yazayım canlı canlı derisini yüzerim çok net' ifadelerini kullandı.


“Sokak köpeklerine bir şey yapmayan baba oje sürsün”

Taşbaş’ın cevaplarından sonra tartışma büyüdü. Açıklamalarının devamında hipokrat yeminin kullanan Taşbaş, köpekler tarafından  saldırıya uğramış  bir kişinin fotoğrafını paylaşarak üstüne, "Hipokrat yemini insanı yaşatmak üzerinedir. Allah korusun çocuğunu bu hale getiren köpek eline verildiğinde hiçbir şey yapmayacağını iddia eden baba gitsin oje sürsün" ifadelerine yer verdi.

Manisa'nın yeni Jandarma Komutanı göreve başladı Manisa'nın yeni Jandarma Komutanı göreve başladı


Özür dileyerek, hesabını gizliye aldı

Git gide artan tepkiler karşısında X hesabını gizliye alan Taşbaş, instagram hesabından ise köpekler ile çekilmiş eski fotoğraflarını paylaştı. Taşbaş aldığı tepkilerden sonra köpekler ile ilgiliyorum yaparak özür diledi. 


Başıboş sokak köpeklerinin bir yakınına zarar verdiği durumda yapacaklarını yazdığını söyleyen Taşbaş paylaşımında;


"Bir başıboş köpek bir yakınıma zarar verirse yapabileceğimi yazdım oraya. Tüm köpeklere yönelik bir nefret yok. Yine de yazdığım gibi şey de yanlıştı. Konuştuğum hesap uzun süredir beni her konuda provake eden bir hesap ve biraz kötü bir anıma denk geldi. Haddi aşan talihsiz bir cevap yazdım özür dilerim" ifadelerini kullandı. 


Sosyal medyadan yaptığı açıklamanın devamında ise köpek düşmanı olmadığını vurgulyan Taşbaş;


"Başıboş köpeklerin olmasına karşıyım ama köpek düşmanı değilim. Kötü bir anımda biraz da karşı tarafın kışkırtmasıyla abartılı talihsiz bir cevap verdim. Özür dilerim." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ