Dost, arkadaş, yaren, kader yoldaşı kulağa ne kadar güzel gelen yüreği ısıtan sözcükler günümüz şartlarında kaç tane bulabiliriz böyle tanımlayacağımız insanları.
Bulmak şöyle dursun bir de bulup bir araya getirmek. Ne kadar zor değil mi? Hele, hele bu insanları bir çatı altında toplayabilmek. Günümüzün ekonomik şartlarında imkânsız gibi.
İnsanın sırtını dayayabileceği veya sırtını güvenle emanet edebileceği kaç kişi vardır ki? Varsa da git gide azalmakta sayıları.
Böyle bir oluşum için cesaretli, olmak gönül vermek, gönüllere girebilmek, güvenilir olmak, inanılır olmak gerekir.
Manisa’mız da böyle bir oluşum var. Uzun süredir takip ediyorum. DOSTLAR MECLİSİ
Manisa’mızın köklü ailelerinden olan, ticaret ve siyasi hayatta isimleri devamlı anılan Canuyar ailesi var.
Canuyar ailesi ticarette başarılı oldukları gibi sosyal ve toplumsal etkenlerde de ön sıralardadırlar.
Siyasi hayatta da da bu aileden il, ilçe başkanları yanı sıra milletvekili de çıkmıştır.
Yukarıda bahsettiğim DOSTLAR MECLİSİ oluşumunun önderliğini Canuyar ailesinin yeni nesil bireylerinden CİHAN CANUYAR yapmakta.
Dostlar meclisi olarak güzel işlere imza atıyorlar.
Şehrimizin gerek fiziki sorunları gerekse kültürel, sosyal ve toplumsal konularında çalışmalar yapıp ilgililerle görüşmekteler.
Dile getirilmesi gereken sorunları gündeme taşıyorlar.
Kültürel konularda şehrimizin yazarlarını, araştırmacılarını, akademisyenlerini düzenledikleri toplantılara davet edip birinci ağızdan konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuyorlar.
Dostlar meclisini oluşturanlar arasında çeşitli mesleklere ve sektörlere mensup, üyeler olduğu gibi işçi ve memurlar da var. Şehrimizin düşünürleri, kanaat önderleri, araştırmacıları da var.
Çeşitli siyasi görüşlere mensuplar olsa da kesinlikle siyaseten bir araya gelinmiş bir topluluk değil. Oluşum olarak siyasetten arîler.
Doğaldır ki aralarından siyasiler de çıkabilir. Ticaret yapmak isteyenler de olabilir. Burada önemli olan insanların önünü açmak, görüşlerine değer vermek, sorunlar hakkında istişarelerde bulunmak.
Yukarıda da belirtmeye çalıştığım gibi amaç sadece dost ortamında dostane kalarak şehrimizin sorunlarını dile getirip çözüm bulmak ve şehir kültürüne, sosyal hayatına katkıda bulunmak.
Bu toplantılar kayıt altına alınmaktadır. Bir şehir hafızası oluşturulmaktadır.
Umarım dostlar meclisinin dost halkası genişler. Daha çok kişiye ulaşırlar. Güzel bir söz vardır “ sayınız kadar gücünüz olur” sayıları ne kadar fazla olursa dostları ve dostlarımızda o kadar fazla olur.
Nasıl ki durgun bir suya atılan bir taş su da gittikçe genişleyen, büyüyen halkalar oluşturuyorsa, dostlar meclisi de Manisa için suya atılan taş misali dalga, dalga büyüyecektir.
Meclise katılan her dost halkaların büyümesine katkı sağlayacaktır.
İler ki dönemlerde kendilerine ait bir bina, bir toplantı salonu, sekreter ya gibi atılımlarla daha da kurumsal hale dönüşebilir.
Bu atılıma öncelik yapan Cihan Canuyar’ı da tebrik etmek lazım.
Manisa’nın dokusunu çok iyi biliyor. Manisa’yı ve Manisalıları çok iyi tanıyor olması büyük avantaj.
Manisa’ya Canı da uyar, Kanı da uyar
Dostlar Meclisinin Dostları çok olsun.