Yunusemre Belediyesi’nde görev yapan iki belediye başkanının memur ya da meclis üyesi olmadığını öne süren Yunusemre eski Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Tüm evraklar bu kişilerden geçiyor. Bu insanların hiçbir yetkisi yok. Devlet dairesine oturmuş, devleti tanımıyor. Devletin binlerce evrakını, dışarıdan birinin görmemesi gereken belgeleri bu adamlar görüyorlar. Birilerine ruhsat veriyorlar, devletin resmi dairesinin içerisinde oturuyorlar. Sıfatları da başkan yardımcısı. Bu usulsüzdür. Savcıları göreve davet ediyorum” dedi. 

Yunusemre Belediyesi’nin birçok projeye çivi çakmadan açılışını gerçekleştirildiğini ileri süren Yunusemre eski Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için devir teslim töreninde söylemiştim. Güneş panellerinin montajı bitti sadece ruhsat aşamasındaydı. Geçen günlerde onun açılışını yapıldı. Çivi çakmadan açılışı yaptılar. Süreyya Parkı projesini onaylattık, harika bir proje idi. Onu da çivi çakmadan açılışını yaptılar. 4 ayda onu tamamladılar. Başka ne yaptılar? Şu sıralarda bol bol eleman çıkartıyorlar. Başkan Semih Balaban’ın seçimden önce yapmış olduğu açıklamalar hâlâ sosyal medyada mevcut, ‘İşçi kardeşlerim, biz bu zamanlara emek ile geldik. Hiçbir işçi kardeşimizin hakkına girmeyeceğiz, işten çıkartamayacağız’ diye söylemişti. Bu zamana kadar 300 veya 400 kişiyi işten çıkarılmış. Bu insanları mağdur etmek, bu insanlar yabancı değiller nereden geldi bu insanlar?  Bunların hepsi Manisa’nın insanları. Başka yerden gelmedi bu emekçiler. Nerede merhamet, nerede vicdan? Bu insanları düşünmediler” diye konuştu.

“Devlet dairesi ne hâle gelmiş”

Yunusemre Belediyesi başkan yardımcıları hakkında bazı iddialarda bulunan Mehmet Çerçi,

Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

“Belediyeye 2 tane adam oturttular. Birinin kapısında başkan yardımcısı yazıyor. Nerede hukuk devleti? Herhangi bir memuriyet girişi yok bunların. Meclis üyesi mi? Hayır, değiller. Devlet dairesine 2 kişiyi oturtmuşlar, 5 aydır başkan yardımcıları diye sosyal medyalardan paylaşıyorlar. Devletin binlerce evrakını, dışarıdan birinin görmemesi gereken belgeleri bu adamlar görüyorlar. Birilerine ruhsat veriyorlar, devletin resmi dairesinin içerisinde oturuyorlar. Sıfatları da başkan yardımcısı. Devlet dairesi burası. Şimdi tapu dairesine gitsek, ‘Burada müdür yardımcısı olacağım’ diye söylesem beni oturturlar mı oraya? Kimseyi oturtmazlar. Belediyede kocaman bir oda verilmiş. Önüne başkan yardımcısı yazılmış. Tüm evraklar bu kişilerden geçiyor. Ruhsat işleriyle ilgileniyorlar. Bu insanların hiçbir yetkisi yok. Devlet dairesine oturmuş, devleti tanımıyor. Nerede hukuk? Nerede adalet? Ben bu yaşıma kadar çok sayıda kamu görevi yaptım. Böyle bir şey görmedim. Devlet yetkililerini göreve çağırıyorum. Böyle bir şey mümkün değildir. Bu adamlar belediye başkan yardımcısı sıfatıyla nasıl o koltuğa oturtabiliyorlar? Muz Cumhuriyeti mi burası? Devlet dairesi ne hâle gelmiş. Ben iktidar partisinin 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Aklımın ucundan böyle bir şey geçmedi” şeklinde konuştu.

“Sözün bittiği yer”

Tüm devlet yetkililerini göreve davet ettiğini belirten Eski Başkan Çerçi,

“Valilik, kaymakamlık, savcılık hepsini göreve davet ediyorum. Bu nasıl bir zihniyettir? Böyle bir şeyi kimse görmedi. Kimse hiçbir şey söylemiyor. Milletvekillerinden, bakanlıktan hiçbir şekilde bir açıklama yapılamıyor. Günde 10 saat tüm devletin evrakları bu adamlardan geçiyor. Delile gerek yok, açık bir şekilde her şey ortada. İktidar partisinin belediye başkanıyken böyle bir şeyi yapmadım, yapmam. Çünkü devlete saygım var. Hukukun olduğu yerde kimse bir şey yapamaz. Ancak çamur atarsın. Bataklığın içine kadar gömüldüler. Türkiye’nin neresinde böyle bir şey mümkün? Bana anlatsınlar. Hangi yetkili anlatacaksa beni ikna etsinler. Devlet adına kim var ise göreve davet ediyorum. Elbette bunları destekleyenlerin iyi düşünmesi gerekiyor. Onlara finans desteği sağlayan kim varsa iyi düşünsünler. Sözün bittiği yer” açıklamasında bulundu.

“Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum”

Yunusemre Belediyesi’nde mobbing yapıldığını dile getiren Mehmet Çerçi, son olarak şunları söyledi:

“Bu insanlar Manisalılar. Biz insanların siyasi partilerine bakmıyorduk. Gözyaşıyla nereye varacaklar. Rezalet olaylar mevcut. Hukuk devletinin olduğu yerde bu düzen nasıl işliyor. Hiçbir yetkisi olamamasına rağmen ne sıfatla başkan yardımcısı yapıldı. Nasıl bir pervasızlık yapılıyor hukuk devletinde? Yapılan icraatlar ortada. Kimse bizim yaptıklarımızla boy ölçüşemez. Bunlar belediyelerde 10 yıl iktidarda kalsınlar bizim yaptıklarımızın çeyreğinin çeyreğini yapamazlar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Böyle bir zihniyetle nereye varacaksınız. Gençlere mobbing uygulanıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Ben Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum.”

Muhabir: ALİ GÖZEN