Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

TAŞKIN RİSKİ MİNİMİZE EDİLDİ

4 kilometrelik hattaki çalışmaların 6 ay gibi kısa bir sürede bitirildiğini belirten DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Gediz havzası ve Gölmarmara için büyük önem taşıyan Kum Çayı, suyun getirdiği rüsubat ve çevresel faktörler nedeniyle zaman içinde tamamen dolmuştu. 2022’nin şubat ayında başladığımız çalışmalar kapsamında 58 bin m3 dolgu ve kazı çalışması yaptık. Nehir yatağında 45 bin metreküp de istifli taş tahkimatını bitirdik. Bölgedeki taşkın riskini kış bastırmadan ortadan azalttık. Manisa’mıza hayırlı olsun” dedi.

 

DERE VE NEHİR YATAKLARINI KORUYALIM 

Dere ve nehir yataklarını temizlemek ve ıslah etmek kadar korumanın da önemine vurgu yapan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, vatandaşları uyardı. Evsel atıkların ve molozların dere, nehir yatakları ile sulama kanallarına atılmamasını istedi. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca “Su yollarını evimiz gibi koruyalım” dedi. HABER  MERKEZİ

Editör: TE Bilisim