CHP, il kongreleriyle olduğu kadar kongre kavgalarıyla da ülke gündemine düştü.  Manisa İl Kongresi de bu kavgalardan nasibini aldı. Semih Balaban ve Ferdi Zeyrek’in yaraştığı kongrede Zeyrek 86 oy farkla kazandı. Kongrede CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun konuşması sırasında başlayan gerginlik Ferdi Zeyrek’in konuşmasında da devam etti.  

 


Kongre sonucunu “Manisa’da değişim listesi tarihi bir fark ile seçimi kazandı. Hayırlı olsun” ifadeleriyle paylaşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu CHP’de değişim yanlısı olduğunu hissettirdi. Aynı zamanda yarışı kaybeden Semih Balaban’a da teşekkür eden Dutlulu: “Bugüne kadar birlikte mücadele ettiğimiz Semih Balaban ve yönetimine teşekkür ediyor, parti içi demokrasimize katkı sunan tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Partimizin başarısı için hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan kongreden zaferle çıkan Ferdi Zeyrek’e de başarılar dileyen Dutlulu, “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Manisa İl Kongresi’nde delegelerin oylarıyla il başkanı seçilen Ferdi Zeyrek ve yönetimini tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

CHP'de Olağanüstü Kurultay başladı CHP'de Olağanüstü Kurultay başladı

[ilgili-haber=32463]