Başkan Dutlulu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Akhisarspor’a destek vermeyeceğini belirten bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın ardından Bakan Dutlulu ve Akhisarsporlu taraftarlar arasından sosyal medyada polemik yaşandı. 

Sergen Yalçın'dan Icardi eleştirisi: “Futbol oynaması çok zor" Sergen Yalçın'dan Icardi eleştirisi: “Futbol oynaması çok zor"

Geçmişte Süper Lig'de de mücadele eden özellikle 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanarak büyük başarı elde eden Akhisarspor bu sezon mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de kalesine 2 maçta 16 gol yedi. Akhisarspor’un bu hali Manisalı futbolseverler tarafından sık sık gündeme gelse de olay artık sadece Manisalı futbolseverler ile sınırlı kalmış değil. Akhisarspor’un düştüğü bu hal tüm Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüş durumda.

Akhisarporlu taraftarlar kızgın

Büyük bir taraftar kitlesine sahip olan Akhisarspor’un taraftarları ilçenin Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya desteklerini çektiği için kızgın durumda.  Taraftarların iddiasına göre Başkan Dutlulu, Akhisarspor’a destek olmak yerine ismi değiştirilen  ‘Akhisar Belediye 1885 Spor Kulübü’ yapılan Medarspor’a milyonlar harcıyor.  Başkan Dutlulu, taraftarların bu iddiasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. 


İlk önce 9 sonra 7 gol 

Geçtiğimiz hafta oynanan  Eti Maden Etispor karşılaşmasında 9 gol yiyen ve sahaya yedek oyuncusuz çıkan Akhisarspor, grupta oynanan 2’nci maçta kendi sahasında Manisa 1965 Spor Kulübü’ne 7-0 mağlup oldu. Bu gelen mağlubiyetlerinin ardından, Başkan Dutlulu’ya taraftarlar kulübe yeteri kadar destek olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. 


Başkan Dutlulu’dan açıklama

Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Dutlulu;
“Akhisarspor taraftarımızın tüm üzüntüsünü anlıyor ve tepkilerini saygıyla karşılıyorum ancak… İçi boşaltılmış, bilinçli olarak borçlandırılmış, amatöre düşürülüp kaderine terk edilmiş bir futbol kulübüne Akhisar Belediyesi bütçesinden yapılacak  bir kuruş desteği bile doğru bulmuyorum. Altı sene önce Süper Ligden düştüğümüz gün söylediğim gibi: Artık yeni bir hikaye yazmak lazım…” ifadelerini kullandı. 


Dutlulu’nun bu açıklamasının ardından paylaşımın altında polemikler başladı. 
Paylaşımın altında ilk olarak bir kullanıcı Dutlulu’ya siz gerçek bir Akhisarsporlu olamamışsınız diyerek tepki göstererek; “Takım düştüğü gün bu cümleyi kuruyorsanız, başkanım, siz Akhisarsporlu olmayı başaramamışsınız. Sizin mantığınızla hareket edersek, 1885'i destekleyelim, sonra 10 yıl Süper Lig'de yarışalım, ardından siyasiler 1885'in başına geçsin ve biz de 'Hadi beyler, tekrar bir hikaye yazalım' diyelim. :)" şeklinde yanıt veri. 


Gelen cevabın üzerine Başkan Dutlulu, takımın bu halinden dolayı en son kendisini suçlu gördüğünü belirterek;
Takım süper ligden düşüp kupayı kaybettiği gün ben bu cümleyi kurdum. O gün taraftar destekleyip olması gereken olsa, takım yıllardır olduğu gibi belediye yönetimine geçseydi bugün bu duruma düşmezdik. Kasada 30 milyon nakit ve borç olmadığı iddia ediliyordu. Takımı bu hale düşürenler içinde en son kendimi suçlu görüyorum ama Akpli siyasiler ve bunlarla ortak hareket eden taraftarları asla affetmeyeceğim. Ayrıca her takımın çıkış ve inişleri vardır. 1994’de bu takım sahipsiz ve parasız kaldı, amatöre düştü, mecburiyetten belediye takımı oldu. Siz haklıysanız o gün de belediye takımın adını değiştirerek ve yönetimi alarak hata etmiş. Yukarıda dediğim gibi biraz takım tarihini bilmek lazım ama pardon siz süper Akhisarsporlusunuz ve ben olamamışım. 50 milyon bulup transfer açıp, 50 milyonluk transfer yaparız her şey düzelir. Tek sorun kasada para yok, belediye para aktaramıyor nakit olarak, ülkede sponsor bulunacak bir ekonomi yok, unutmayın bugün takımın kalecisi yoktu, yedek oyuncunun tekmeliği yoktu. Ama ben Akhisarsporlu olamamışım siz muhteşem olmuşsunuz. Rezil oluyoruz bütün ülkeye.” İfadeleriyle cevap verdi. 

Dutlulu ve taraftarlar arasında yaşanan polemik devam ederken, Dutlulu son olarak ‘çözüm öneriniz nedir Başkanım?’ diye yanıt yazan bir taraftara;
“1994 yılında amatöre düştüğümüz zaman bulunan çözüm ile aynı. Başka da çare yok zaten” şeklinde cevap verdi.


 

Kaynak: HABER MERKEZİ