Manisalı öğrencilerden İngilizce kurslarına yoğun ilgi Manisalı öğrencilerden İngilizce kurslarına yoğun ilgi

Manisa' da Soma ilçesinde 24 Eylül Salı günü bir öğretmene 25 Eylül Çarşamba günü Akhisar ilçesinde bir öğretmene darp olayı gerçekleşti. Manisa’da üst üste yaşanan öğretmen şiddeti hakkında Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler açıklama yaptı.

"ÖMK’nın gecikmesine sebep olanlar vicdan azabı duyuyor mu?"

Manisa’da üst üste yaşanan öğretmen şiddeti hakkında konuşan Başkan Koray Özgürler "Yeter artık diyoruz" diyerek sert tepkisini gösterdi.Koray Özgürler: "Gün geçmiyor ki, eğitimciye şiddet haberlerini duymayalım. Şiddetin her türlüsüne karşı çıktığımız bir dönemde, sözlü şiddetten öte, fiziki şiddete, hatta yaralama ve ölüm tehdidine varan olaylarla karşı karşıya kalan eğitimcilerimizin tedirginlikleri her gün artıyor. Şehzadeler şehri Manisa'mızda henüz bir hafta önce bir Okul müdürümüz sözlü ve fiili tehdite maruz kalmış, ölüm tehlikesi atlatmıştı. Henüz bu olayın şokunu atlatmadan, Pazartesi günü Akhisar’da kadın öğretmenimize öğrenci tarafından darp, veli tarafından hakaret gerçekleşti. Bu yaşanalar son bulur, yeter artık dediğimiz, sabrımızın taştığı bu günlerde, yeni şiddet olaylarını maalesef duymaya devam ediyoruz. Yine dün Soma ilçemizde bir meslektaşımıza darp, bugün yine Akhisar ilçemizde ise başka bir öğretmenimize darp olayı yaşandı. Okullarımıza güvenlik görevlisi vermiyorsunuz, yardımcı hizmetler de vermediniz. Bari bu hizmetlerin alınması için okul aile birliklerinin uygun bir şekilde katkı payı için talepte

bulunmalarına mani olmayınız. Bakan Bey, konuşmalarında okullar için illerde güvenlik risk analizi oluşturulduğunu beyan etmişti. Bu okullarımız analize dâhil olmadı mı yoksa? Valiliğimizi ivedilikle önlemler almaya davet ediyoruz. Defatle söyledik, tekrarlıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı gün, ilk gündem maddesi Öğretmenlik Meslek Kanunu olmalı, özellikle meslektaşlarımıza yönelik yapılan şiddet eylemlerine karşı uygulanacak caydırıcı uygulamalar görüşülmeli. Şu soruyu sormakta da beis görmüyoruz. Acaba ÖMK’nın gecikmesine sebep olanlar vicdan azabı duyuyor mu? Şiddet eylemlerini nefretle kınıyor ve artık son bulmasını temenni ediyoruz. Yine bilinmelidir ki, Türk Eğitim Sen Manisa şubesi olarak bu olayların hukuki süreçlerin takipçisi olacağız" dedi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU