Milyonlarca emeklinin ek maaş beklentisine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu zammın yapılmasının zor olduğu uzman isim tarafından ifade edildi. Bu durum üzerine Manisalı emekliler, maaşlarının en az 20 bin lira olmasını belirtiyor.


Emeklilere yapılması planlanan ek maaş zammına ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca emeklinin beklediği ek maaş zammının gerçekleştirilmesinin zor olduğu belirtiliyor. Temmuz ayında yüzde 24’ün üzerinde zam alan emekliler, kök maaşlarına herhangi bir artış yapılmadığı için hâlâ yoksulluk sınırının altında kaldıklarını ve memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar. Emekliler, maaşlarına seyyanen zam yapılmasını talep ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarına dikkat çekti. Manisalı emekliler ise yaşadığı ekonomik sorunları her defasında belirterek, seyyanen zam yapılmasını talep ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, SGK prim borçlarının belediyeler tarafından ödenmesi durumda bile zammın yapılamayacağını ileri sürdü. 


“96 milyar lira ile yarısını ödeyemezsiniz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, belediyelerin SGK borçlarının tahsil edilmesi halinde emeklilere zam yapılmasının mümkün olup olmadığını değerlendirdi. Sevinç, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin yaptığı açıklamada,

“96 milyar TL ile bir aylık emekli maaşının yarısını bile ödeyemezsiniz. Belediyelerdeki bütün alacaklarını alsanız bile yeterli olmaz” diyerek emeklilere kötü haberi verdi. Ayrıca, emekli maaşlarının 17 bin 500 TL bandına çıkarılabilmesi için gereken kaynağı da hesaplayan Sevinç, “Emekli maaşlarına ayda 200 milyar TL çıkıyor. 17 bin 500 TL verilebilmesi için 1 trilyonun üzerinde kaynak ayırmanız gerekiyor. Bu da oldukça zor görünüyor” diyerek emeklilerin zam beklentisinin karşılanmasının zor olduğunu belirtti. 

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!


“En düşük emekli maaşı 17 bin 500 lira olsun”

Emekli maaşları, iktidar ve muhalefet arasında temel bir tartışma konusu haline gelmiş durumda. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücret düzeyinde maaş istemiş ve en düşük emekli maaşının 17 bin 500 TL olmasını önermişti. Ancak, en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkaran AK Parti’nin yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, belediyelerin SGK borçlarını ödemedikçe zammın mümkün olmadığını söyledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından belediyelerin SGK borçlarının toplamının 96 milyar TL’ye ulaştığını ve bu borçların tamamının tahsil edileceğini belirtti. CHP Lideri Özgür Özel ise emekli maaşlarının 17 bin 500 TL’ye çıkarılması halinde kazandıkları tüm belediyelerin SGK borçlarını anında ödeme sözü verdi. Bu tartışma siyaset gündemini meşgul etmeye devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç’in yaptığı açıklamalar kafalarda soru işaretlerine neden oldu. 

Emeklilere Ek Zam Yapılacak Mı Uzman Isim Kötü Haberi Verdi!  (1)

Muhabir: ALİ GÖZEN