Türkiye'de son aylarda faiz oranlarındaki hızlı yükseliş, konut piyasasında dikkat çekici değişimlere yol açtı. Birçok vatandaş, evlerini satarak elde ettikleri parayı faize yatırmayı tercih ediyor. Ancak bu durumun piyasayı nasıl etkilediğine dair yeni açıklamalar yapıldı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, konut piyasasındaki gelişmeleri ve gelecekteki olası değişiklikleri değerlendirdi.

Konut fiyatları enflasyonun altında kalıyor

Ekonomist Selçuk Geçer, konut fiyatlarının şu an enflasyon oranlarının altında kaldığını belirtti. Geçer,

"Konut fiyatları enflasyonla karşılaştırıldığında yükseliş göstermiyor. Konutun fiyatı enflasyonun altında kalıyorsa, bu durum o ürünün fiyatının düşük kaldığı anlamına gelir" dedi.

Bu açıklama, konut piyasasında yaşanan fiyat düşüşünün yatırımcılar için önemli bir fırsat oluşturabileceğine işaret ediyor.

Evini Satıp Parayı Faize Yatıranlar Yandı! Bu Tarihte Durum Değişecek (2)

‘Satış için yanlış zaman’

Geçer, konut alım-satımı yapan yatırımcılara yönelik bir uyarıda bulunarak, bu dönemin konut satışı için uygun olmadığını ifade ederek,

"Parası olanlar için bu dönem birikim yapma, olmayanlar için ise kayıp dönemi. Bir yatırımcı evini satıp faize yöneliyorsa, gelecek yıl o evi geri alması mümkün olmayacak. Çünkü konut fiyatlarında büyük bir patlama olacak" şeklinde konuştu. 

“Beklenti enflasyonunu artırıyor”

Selçuk Geçer, artan enflasyonun konut satışları üzerinde hareketlilik yaratabileceğini belirtti. Özellikle gayrimenkul ve arsa piyasalarında ciddi bir hareketlilik beklediğini ifade eden Geçer,

Manisa'nın hünnapına Ege'de yoğun ilgi Manisa'nın hünnapına Ege'de yoğun ilgi

"Türkiye'nin enflasyonu düşük gösterme çabaları, beklenti enflasyonunu artırıyor ve bu da faizlerin düşmesine yol açacak" uyarısında bulundu.

Evini Satıp Parayı Faize Yatıranlar Yandı! Bu Tarihte Durum Değişecek (1)

Bu durum, konut alış ve satışları için piyasayı takip eden kişilerin dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Ekonomist Geçer'in açıklamaları, konut piyasasında ve genel ekonomi dinamiklerinde önemli değişikliklerin yaşanabileceğine işaret ediyor. Yatırımcıların ve alıcıların piyasayı yakından takip etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Muhabir: ALİ GÖZEN