Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların gelenekleri bizler ilginç gelse de bu farklılıklarla zenginleşiyoruz. İşte dünyanın farklı coğraflarından gelenekler:

 Rusya

Dünyayı votka ile tanıştıran Rusya’da bu içeceğe büyük saygı duyuluyor. Rusların milli içeceği votka ülke genelinde yüksek oranda tüketilen bir içecek. Herhangi bir ortamda gerçekleştirilen votka ikramını geri çevirmek ülkede saygısızlık olarak kabul ediliyor. Ayrıca ikram edilen votkayı bir dikişte içmek gerekiyor.

Hindistan

Hindistan'da yeni doğan bebekler yüksek bir tapınaktan atılıyor, tapınağın aşağısında diğer yetişkinler tarafından açılan çarşafın üstüne düşüyor. Bu geleneğin çocuklara refah ve şans getireceğine inanılıyor.

İran

Misafirperverlikte ünü sınırlarını aşan bir ülke olan İran, bu konuda oldukça başarılı. Sokakta yürüyen bir yabancı gören İranlılar yemek ısmarlamak için sıraya giriyor. Evine davet eden, taksi kullanan yolcudan para almayan ya da alışverişin karşılığında ücret istemeyen İranlılarla karşılaşmak oldukça sıradan. Yemek konusunda da bir hayli ısrarcı olan İranlılarla başa çıkmak çok zor. İranlılar misafirlerini tıka basa doymadan masadan kaldırmıyor.

Japonya

Japonya’da ev ya da kutsal bir mekana girerken ayakkabıları mutlaka çıkarmak gerekiyor. Japonlar ev ve dini mekan ziyaretlerinde ayakkabı çıkarmayanlara saygısız gözüyle bakıyor. Ayrıca bu mekanlarda çorapsız dolaşmak da görgü kurallarına aykırı bir durum. Bu yüzden kapalı mekanlarda çorapla gezmek gerekiyor. Çorabı olmayanların imdadına terlikler yetişiyor.

Brezilya

Brezilya'daki Amazon yağmur ormanlarında yaşayan Satere-Mawe kabilesinde ilginç bir gelenek sürüyor. Erkek çocuklar, erkekliğe geçişini kanıtlamak için  birkaç kişi eşliğinde ormanın derinliklerine götürülüyor ve elleri mermi karınca dolu bir eldivene sokuluyor. Mermi karıncaları dünyanın en zehirli karıncaları arasında ve bu gelenek oldukça tehlikeli sonuçlar doğursa da yapılmaya devam ediyor.  

İspanya

Dünyadaki en büyük domates savaşı olan La Tomatina, Valensiyalılar arasında yaygın olan ilginç bir gelenek. Son zamanlarda yerel halkın yanı sıra birçok turist de buna katılıyor.  Bu geleneğin neden yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmuyor.

 

Derleyen: Canan Sürgit

Editör: TE Bilisim