Manisa'da bir zamanlar nikah salonu olarak kullanılan Fatih Sergi Salonu uzun bir aradan sonra tekrar nikah salonu olarak hizmet vermek için hazırlanıyor.  Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ardından yapılan protokolile Fatih Sergi Salonu, Şehzadeler Belediyesi'ne devri yapıldı. Eskiden olduğu gibi yine nikah salonu olrak kullanılması için yapılan prtokol Manisa Büyükşehir Başanı Mimar Ferdi Zeyrek ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay tarafından imzalandı.

Uzun zaman önce nikah salonu olarak kullanılan ve sonradan çeşitli açılış ve sergilere ev sahipliği yapan FatihSergi Salonu'nun yeniden nikah salonu olarak kullanılması için hazırlanan protokol imzalandı. Yapılan bu protokol  ile Fatih Sergi Salonu önceden olduğu gibi nikah salonu olarak kullanılmaya devam edecek. Fatih Sergi Salonu (3)

"Eski anıları tekrardan yaşatmak için ortak protokol yaptık"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, bu protokolün Manisa'da bir şehir hafızası oluşturmakamacıyla imzalandığını söyledi. 

Başkan Zeyrek,

“Bu protokol ile birlikte, Manisa’mızda birçok kişinin evlenmesine vesile olan Manisa’nın simgesi Fatih Nikah Salonu adıyla bilinen daha sonra sergi salonuna dönüştürülen nikah salonu ve evlendirme dairesini tekrar açabilmek adına Şehzadeler Belediyesi’ne devrini gerçekleştirdik. Manisa’da şehir hafızasını oluşturmak, eski anıları tekrardan yaşatmak için ortak protokol yaptık. Manisa’mızdaki kişilerin, anne babalarının evlilik hayatına başladığı zamanları, geçmişte yaşanılanları ve şehir hafızasını tekrar anımsatmayı, yaşatmayı umut ediyoruz. Şimdiden orada evlenecek olan tüm yurttaşlarıma mutluluklar diliyorum” dedi. 

Fatih Sergi Salonu (2)

"Biz de bunu tekrar hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay,Şehadeler'in Manisa'nın kalbi olduğunu ifade ederek,

“Bu protokol için bizde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Şehzadeler Manisa’nın aslında kalbi. Manisalılık kültürünün yaşadığı, o dokunun yaşadığı ilçelerimizden bir tanesi. O açıdan Fatih Nikah Salonu da bizim simge salonlarımızdan. Ferdi Başkanımızın da ifade ettiği gibi geçmişte bir çok büyüğümüzün evlendiği, nikahlarının kıyıldığı bir yer. Biz de bunu tekrar hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e de tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. 
 

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi
Muhabir: RESULENUR KANTAR