Manisa'da önümüzdeki dönemlerde çok sayıda projenin hayata geçirileceğini ve ulaşımda Manisa'nın çağ atlayacağını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, afetlerde zarar gören Manisalıların yanında olacaklarını ifade etti. 

Alaşehir’de icradan satılık daire! Alaşehir’de icradan satılık daire!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi temmuz ayı toplantısı, Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi. Birçok konuya değinilen toplantıda, Manisa'da yapılacak projeler hakkında bilgiler verildi.

Ferdi Zeyrek Yaşam Standartlarını Yükselteceğiz (13)

"Manisa'da ulaşımda çağ atlayacak"

Manisa'da yapacakları projelerden bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ulaşımda Manisa'nın çağ atlayacağını söyledi. Başkan Zeyrek, "Tramvayla ilgili gelişmeleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz mayıs ayında ekibimle birlikte raylı ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli ekibi İstanbul'a ziyaret gerçekleştirdik ve incelemelerde bulunduk. Ziyaretimizde Metro İstanbul yönetimi bizi ağırladı. Kurumun çalışmalarını, faaliyetlerini projeyle bitiren üretimini yakından gördük. Tecrübelerinden faydalanmak istediğiniz metro İstanbul'un uzman heyet ile çalışmaların akabinde uygulamaya geçmek için de bir ön sözleşme imzaladık. Bu süreçte desteklerini yoğun hissettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve kıymetli yöneticilerine, Manisa'mız adına tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Hemşehrilerimizin yaşam standardına en üst seviyeye çıkartmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızı şehrimizin dört bir yanında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Başta öğrenciler olmak üzere  yurttaşlarımıza yönelik uygun fiyatlı ve lezzetli yemekler sunmayı da amaçlıyoruz. Kent Lokantası hizmetimize çok yakın bir süre sonra hayata geçireceğiz. İlk etapta Şehzadeler ilçemizde bulunan gençlik merkezini yaygınlatırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlısı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Ferdi Zeyrek Yaşam Standartlarını Yükselteceğiz (8)

"Halk Ekmek projesi devam ediyor"

Halk ekmek projesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ferdi Zeyrek, "Halkımıza sözümüz olan  'Halk Ekmek'  projemizde hemşehrilerimizin sofrasınnda vazgeçilmezi olan ekmeğin ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Manisa'da bakıma ihtiyacı olan bireyler, engelliler ve hasta vatandaşlarımız için yakın zamanda 'Evde Vakıf Gezimiz' projemizi de yakın zamanda hayata geçireceğiz. 
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatacağız. Yeni doğmuş bebeklerin, çocukların,  öğrencilerin, kadınların  avantajlı görevlerini vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, daha mutlu, daha huzurlu bir Manisa inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ferdi Zeyrek Yaşam Standartlarını Yükselteceğiz (10)

"Çiftçilerimizin yanında olacağız"

Orman yangınlarına değinen Başkan Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde Manisa'da dolu yağışında mahsulleri zarar gören çiftçilerin yanında olacaklarını kaydetti. Zeyrek, "Ülkemizin genelinde orman yangınları, ciğerlerimizi yakıyor. İtfaiyemiz  meydana gelen yangınlara müdahale etmek için özveriyle çalışıyor. Tüm ekiplere teşekkür ediyor, orman yangınlarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz günlerde dolu yağışı ve şiddetli yağmur nedeniyle çiftçilerimizle büyük zarar gördü.  Onların yaralarını sarabilmek için desteğinizle kararlar alacağız. Mağduriyetten etkilenen mahsuru zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi tekrardan iletiyorum. Çiftçilerimize destek olmak için elimizden geleni yapacağız ve her zaman için yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: ALİ GÖZEN