Manisa’nın tarihi ve kültürel miraslarından Fetih Mescidi’nin çevresi son zamanlarda çöp kaynıyor. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve 711 yıllık Fetih Mescidi’nin çevresi çöpler ve alkol şişeleri ile dolu.

Manisa’da, Hıdırellez Günü’nde binlerce Manisalının akın ettiği, ‘Hacet Dede Türbesi’ olduğuna inanılan Fetih Mescidi geçtiğimiz yıl ilk defa ibadete açıldı.

Fetih Mescidi’nin Çevresi Çöp Yuvasını Döndü! Vatandaşlar Namaz Kılamıyor (8)

1 yıldır aktif kullanılan ve ibadet yapılan Mescit’de vatandaşlar son zamanlarda artan çöp yığınlarından ve mescit çevresinde alkol kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Mescidin artık alkoliklerden dolayı kapısının sürekli kapalı olduğunu ve uzun zamandır ibadet edemediklerini söyleyen vatandaşlar bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Fetih Mescidi’nin Çevresi Çöp Yuvasını Döndü! Vatandaşlar Namaz Kılamıyor (7)

“Etraf çöp dolu olduğundan mescidin kapıları kapalı”

İsmini vermek istemeyen S.S isimli bir vatandaş, Fetih Mescidi’nin Manisa’nın tarihi ve kültürel miraslarından biri olduğunu söyleyerek;

“711 yıllık Manisa’nın hem kültürel hem de tarihi anlamda mirası olan Fethi Mescidi’nin son zamanlarda vatandaşlar tarafından gördüğü değer beni üzüyor. Bu mescit benim atalarımın atalarından kalma belki de benim torunlarıma bile kalacak. Son zamanlarda çevre de artan alkol kullanımı ve vatandaşların yerlere çöp atmasından dolayı, Mescidin kapısı sürekli kapalı oluyor. Normalde hafta sonları buraya gelerek namaz kılardım ama artık kapıların kapalı olmasından dolayı ibadetimi burada gerçekleştiremiyorum.” dedi.

Fetih Mescidi’nin Çevresi Çöp Yuvasını Döndü! Vatandaşlar Namaz Kılamıyor (6)

“İkisi de bizim mirasımız ikisi de temiz kalmalı”

Ağlayan Kaya’da yapılan temizlik çalışmalarının aynısının Fetih Mescidi’nin çevresinde de  yapılması gerektiğini belirten S.S,

“Buradan yetkililere sesleniyorum. Ağlayan kayanın etrafındaki çöpler toplandığı gibi buradaki çöplerde toplansın. İkisi de bizim kültürel mirasımız. Gerekiyorsa etrafa levha koyun. Ağlayan Kaya’daki temizlik etkinliği gibi bir etkinlik düzenlenecekse eğer ben de bu temizliğe katılacağım” ifadelerini kullandı. 

Akhisar ve Ahmetli dikkat! 23 Eylül elektrik kesintisi Akhisar ve Ahmetli dikkat! 23 Eylül elektrik kesintisi

Fetih Mescidi’nin Çevresi Çöp Yuvasını Döndü! Vatandaşlar Namaz Kılamıyor (5)

Fetih Mescidi’nin Çevresi Çöp Yuvasını Döndü! Vatandaşlar Namaz Kılamıyor (4)

Fetih Mescidi’nin Çevresi Çöp Yuvasını Döndü! Vatandaşlar Namaz Kılamıyor (3)

Muhabir: ELİF YILDIRIM