FETÖ lideri Fettullah Gülen’in ölümü, örgüt içinde yeni olayların başlayacağına dair sinyaller verdi. Darbe girişiminin ardındaki Gülen’in ölümünün ardından FETÖ’de taht oyunlarının başlaması bekleniyor. Örgüt’ün ikiye bölünmesi beklenirken Terörist elebaşının ardından liderlik kime geçecek merak edilemeye başlandı. 

Terör örgütü lideri Fethullah Gülen öldü Terör örgütü lideri Fethullah Gülen öldü

Yeni FETÖ elebaşı kim olacak?

FETÖ Elebaşı Fettullah Gülen, uzun zamandır, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi sağlık sorunlarıyla  mücadele ediyordu. Bugün sabah, ABD’nin Pensilvanya kentinde sağlık sorunlarına yenik düşerek öldü. Ölümünün ardından akıllardaki en büyük soru ise ‘ Yeni elebaşı kim olacak?’ oldu.  İddialara göre, FETÖ’nin yeni elebaşının, uzun yıllardır Fettullah Gülen için çalışan Suat Yıldırım ya da Mustafa Özcan’ın olması bekleniyor. 

Suat Yıldırım kimdir? 

1960'larda Fetullah Gülen ile Edirne'de aynı evi paylaşan Suat Yıldırım, kuruluş yıllarından başlayarak örgüt faaliyetleri içerisinde  yer aldı. FETÖ’nün "Başyüceler" ya da "istişare heyeti" denilen kurulun üyelerinden biri olan Yıldırım, 1964'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Yıldırım Edirne’de yaşadığı zamanlarda elebaşı Fettullah Gülen ile aynı evde kaldı. 

Mustafa Özcan kimdir?

1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vaizliğe başladı. Mustafa Özcan daha sonra 1977 yılında, müftü yardımcısı olarak İzmir’e atandı. İzmir’de Fettullah Gülen İle tanıştı. O günden sonra örgüt hiyerarşisinde yer alan Özcan, 1992’de vaiz olarak görevlendirildiği kartalda, Örgüt’ün ‘İstanbul  imamlığı’nı yaptı. Kısa sürede örgütün içerisinde kendine yer edinen Özcan, "hususi hizmetler" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı, ardından Balkan ülkeleri imamlığına getirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ