Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Manisa Kitap Fuarı, ünlü yazar, şair ve çizerlerin katılımlarıyla devam ediyor. Fuarın 2’nci gününde ünlü gazeteci-yazar İsmail Saymaz, sevenleriyle söyleşi ve imza günü düzenledi.

Bu çerçevede, fuar alanında gazeteci ve yazar İsmail Saymaz’ın katıldığı söyleşi ve imza günü düzenlendi. Söyleşiye Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Esra Durukan ve yurttaşlar katılım sağladı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın katılımıyla Cemre Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen söyleşi yurttaşlardan büyük ilgi gördü. Söyleşide güncel konular ve ülke gündemi üzerine konuşuldu. Saymaz, kitapseverlerin sorularını da yanıtladı. Dinleyicilerle samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşi, katılımcılardan alkış aldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, düzenlenen söyleşinin ardından Cemre Etkinlik Alanı’nda okurları için kitaplarını imzaladı.

Saymaz ve katılımcılar, Manisa Kitap Fuarı ve yapılan söyleşi hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi.

Gazeteci yazar İsmail Saymaz sevenleriyle buluştu

Burada çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

 Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarının şehre büyük bir kültürel katkı sağladığını söyleyen Saymaz , “Manisa Kitap Fuarı’na daha önce katılma imkanı bulamamıştım. Manisa’da söyleşi yapmıştım ama Belediye tarafından gerçekleştirilen bir organizasyona katılmamıştım. Belediye’nin böyle kültürel bir etkinliği üstlenmiş olmasının Manisa’ya büyük bir kültürel katkı sağladığını düşünüyorum. Böylesi güzel bir parkı da bu etkinliğe tahsis etmesi, açık havada insanların her fikri özgürce tartışıyor olması, sevdiği yazarlarla buluşması ve onların kitaplarını temin etmesi çok büyük bir kültürel katkıdır. Ben de çok mutlu oldum. Burada çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Çok az şehirde özgürce, böyle organizasyonlar yapılabiliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki demokratik dönüşüm böyle bir etki yaratmış. Onu gözlemledim. Buradan ben de mutlu ayrılıyorum.  Umarım Manisa’daki bu demokratik kültür dalga dalga Manisa’nın ilçelerine de komşu şehirlere de yansır. Ege’de bin yıllar önceki o övülen, destanlara konu edilen, efsanelere konu edilen özgür demokratik tartışma kültürü şimdi, yeniden bu günlerde hayat bulur” diye konuştu.

Gazeteci yazar İsmail Saymaz sevenleriyle buluştu

“Bu tarz etkinliklerin devamını diliyorum”

Manisa Kitap Fuarı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür eden Şeyda Sartık,  “Özellikle Başkanımız Ferdi Zeyrek’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten yıllarca Manisa’da kaliteli Atatürkçü yazarların olmamasının eksikliğini yaşıyorduk. İzmirliyim. İzmir Kitap Fuarı’ndaki yazarlara büyük bir özenle bakıyordum. Bu sene Manisa’da yapılan kitap fuarıyla bu ihtiyacımızı büyük oranda giderdi. Ben İsmail Saymaz için geldim. Kendisini de Halk TV’de takip ediyordum. Bu tarz etkinliklerin devamını diliyorum. Her şey çok güzel. Umarım bu yapılan emekler karşılığını bulur” dedi.

Gazeteci Yazar İsmail Saymaz Sevenleriyle Buluştu (4)

 “Çok güzel bir fuar”

Atatürk Kent Parkı’ndaki fuara kızıyla birlikte geldiğini ifade eden

Ethem Mutaf , “Biz şu an kızımla birlikte yeni geldik ama çok güzel bir fuar olduğu düşüncesindeyim. Fuar 29’una kadar devam ettiği için rahat rahat, bol bol gezeceğiz. Katkılarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu

 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU