12-15 Kasım 2023 tarihlerinde emeklilere verilen 5.000 TL ikramiye, çiftçilikle uğraşan çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) üye emeklileri kapsamıyor. Yaşamlarını çiftçilikle sürdürmek zorunda olan ülke genelindeki Muharip Gazilerin büyük bir bölümü ikramiye alamama şokunu yaşıyor.

Akhisarlı Öğrenciler Güneş Enerji Santralini gezdi Akhisarlı Öğrenciler Güneş Enerji Santralini gezdi

Muharip Gaziler Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak tarihi yanlışlığın düzeltilerek Muharip Gazilerin Cumhuriyet ikramiyelerin ödenmesini talep etti. 

Pandemi döneminde köylerine göç eden gazilerin çiftçilik yaptığını belirten Manisa Muharip Gaziler Derneği Manisa İl Başkanı Kıbrıs Gazisi Şener Tarım, gazilerin tarımsal destek alabilmek için Ziraat Odalarına kayıt yaptırdığını ifade etti. Bu kapsamda gazilerinde5 bin liralık ikramiyeden muaf tutulduğunu ifade eden Tarım,

“Manisa’da geçici olarak salt çiftçilik yaptıklarından dolayı ikramiyenin dışında bırakılan 400 Gazimiz bulunmaktadır. Bu rakamı ülke genelinde düşündüğümüz gerçekten ciddi bir mağduriyet var. Genel Başkanımızın ilgi bakanlığa yazdığı yazının gereğinin yapılmasını mağdur olan tüm gaziler olarak beklemekteyiz. İnanın sadece gaziler değil, onların torunları dedelerinin kendilerine alacağı Cumhuriyet hediyesini bekliyor. Ülkenin gelecekteki Cumhuriyet torunlarını küstürmeye boyunlarını büktürmeye kimsenin hakkı olamaz” ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak: Derya Öztürk